IMG_5127Újabb szintre emelkedett a Komáromi Feszty Árpád Általános Iskola és a Pori Käppära Általános iskola közötti testvériskolai kapcsolat.

Fotógaléria: Greg Cooper Facebook oldala

Ez a kapcsolat 2012-ben indult Seppo Steen, Simon Szilvia, Villám Béláné Havasi Erika és Vollai Gergő kezdeményezésére. Tavaly ilyenkor már Seppo Steen és Aulikki Mäkinen meglátogatták az iskolát és betekintést nyerhettek az itteni oktatási életbe. Idén egy újabb kísérővel Kirsi Paavilainennel és a Pori Magyar klub 15 tagjával érkeztek 2015. április 27-én és május 1-jén utaztak vissza Finnországba. Összességében 3 aktív napot töltöttek itt és a finn lányok befogadószülőknél szálltak meg. Először a gyerekek az iskolában két angol órán vehettek részt Szabadics Timeánál, majd délután az egész csapatot dr. Molnár Attila, Komárom város polgármestere fogadta, ahol Seppo átadta az iskolájuk hivatalos zászlaját a polgármester úrnak, a finn lányok pedig először egy énekes, majd egy táncos produkciót adtak elő. Ezután utunk először Észak-Komáromba, majd a Monostori Erődbe vezetett, ahol szakszerű idegenvezetésben lehetett részünk. Szerdán ismét az iskolában kezdtük a reggelt, ahol Fűriné Nagy Edit tartott egy külön rajz órát a finn lányoknak, ami mindenkinek nagyon tetszett. 10 óra környékén busszal elindultunk egy budapesti városnéző kirándulásra. Csütörtökön reggel a finn lányok bemutatkozó filmet mutattak be a Feszty iskola diákjainak, tanárainak. Később a Bábolna Lovas Szakképzőiskola ballagási ünnepségét tekintették meg.
Az utolsó napon a Juno Hotelben ünnepélyes keretek között vettünk búcsút egymástól, tanárok, diákok, befogadó családok. Kiss Mária, iskolaigazgató örömét fejezte ki, hogy iskolánkat választották ennek a nemes célnak a megvalósítására, majd Seppo bejelentette, hogy jövő tavasszal 24-25 Fesztys diák viszontlátogatására számítanak.

Finn vendégeink rengeteg élménnyel térhettek vissza Poriba.

Külön köszönet:
dr. Molnár Attila, polgármester
dr. Nemes Andrea
Horváth Zsolt, Juno Hotel & Camping
Monostori Erőd Nonprofit Kft.
Németh Cukrászda
Feszty Árpád Általános Iskola Diákönkormányzata

Közreműködtek:
Villám Béláné Havavasi Erika
Fűriné Nagy Edit
Tonomár Klára
Szabadics Tímea
Kiss Mária, iskolaigazgató
Simon Szilvia
Vollai Gergő (Greg Cooper)

Fotók: Vollai Gergő fotós oldala

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s