IMG_3637Sziasztok!

Remélem jól vagytok és lelkiekben felkészültetek a hosszú hétvégére. Szeretném, ha jó idő lenne és akkor pár fotóval megörvendeztetnélek titeket. Én elhatároztam, hogy megpróbálok pihenni, már amennyire ez összejöhet nekem 😀

Ezen a héten feltöltöttem a facebook oldalamra az összes képet, ami a finnországi utam alatt készült. Itt meg is tudjátok nézni őket.

Többen kérdeztétek, hogy mit is csináltam Finnországban. A volt általános iskolám és egy poribeli általános iskola között 2012-ben elindítottunk egy testvériskola programot és ezen keretein belül utaztam.

Na és el is érkeztünk a mai elmélkedésem témájához. Most, hogy van ez a finnes dolog elég sok időt töltök a régi iskolám falai között és azért előtörtek az emlékek, amikor még én is ott tanultam. Jó és rossz emlékek. Így visszagondolva az ott töltött 8 évem alatt azért több jó dolog történt, mint rossz, csak ugye az ember az adott szituációban hamarabb észleli és átéli a rosszat. 2006-ban boldogan jöttem el, azt gondoltam végre vége. Egy eléggé visszahúzódó gyerek voltam, aki nem barátkozott sem az osztálytársaival sem az iskola többi diákjával. Mindig kilógtam valahogyan a többiek közül. Most, 23 évesen meg kell állapítanom, ha tehetném, akkor másképp tenném. Sajnos a régi osztálytársaimról nagyon keveset tudok, szinte csak annyit, amennyit a facebook-on látok, vagy még annyit sem. Sokan nem kedveltek és be kell látnom, hogy igazuk is volt. Szívem szerint egy hatalmas pofont adnék akkori önmagamnak. Szerencsére a középiskolában, az oktávnál és az egyetemen eltöltött időszak sokat segített, hogy változzak és szociálisabb legyek. Nem mellesleg a közel 60 kilós fogyásomnak is köszönhetem, hogy könnyebben megnyílok. Nem akarok panaszkodni, mert szerencsére vannak barátaim akikkel számíthatunk egymásra örömben és bánatban egyaránt, de, azért bánt, hogy akikkel 8 évet együtt töltöttem, róluk szinte semmit nem tudok. Ugyanez érvényes a középiskolai osztálytársaimra is. Bár ott már valamennyivel szociálisabb voltam, de igazából ott sem tartoztam bele egyik “klikkbe” sem. Alapjáraton sosem volt bennem rosszindulat senkivel szemben, nem szerettem volna megbántani senkit sem. Akit esetleg mégis megbántottam volna tőlük elnézést kérek, bár tudom egy egyszerű bocsánatkérés semmit nem ér, pláne ennyi idő után.

Mára befejeztem a lelkizést.

Jó éjszakát mindenkinek! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s