8506341_24e4c3836eda3a281e947a35a5244b76_xSziasztok!

Végre elérkezett ez a perc is, kedves kis zöld barátom… Jah, ez nem az a film most 😀 Szóval elérkezett az idő, hogy a 4-6 villamosok újra a teljes vonalon járjanak. Én személy szerin nagyon örülök neki, mert már idegesítő volt a pótlóbuszt használni, vagy pedig más alternatívákat használni, hogy eljussak az egyik helyről a másikra.

Vasárnaptól megszabadulnak a budapestiek a körúti pótlóbuszoktól, újra végigmegy a négyeshatos villamos a teljes vonalán, a Móricz Zsigmond körtértől a Széll Kálmán térig.

A két hónapig tartó felújítás eredményeként jelentősen javult a villamospálya állapota, ezáltal a villamosok menetideje is csökken.

A nagykörúti villamospálya-felújítás befejezésével vasárnaptól a Szent István körúton és a Teréz körúton bevezetett forgalmi korlátozások is megszűnnek.

Eltűnik a Margit körúti ideiglenes buszsáv. A Széna téri torkolatban a sávelhúzások kicsit módosulnak, de a csatornafelújítás miatt továbbra is csak irányonként 1-1 sáv lesz járható. A Tölgyfa utcában is megszűnik a buszsáv a Fekete Sas utca és a Margit körút között, a helyén ideiglenesen parkolósáv lesz. A Margit körutat változatlanul egy sávon lehet majd megközelíteni. A BKK azt ajánlja, hogy ha dugó van, menjenek a Fekete Sas utca–Lipthay utca terelőúton.

Egy sávon újra lehet balra kanyarodni vasárnaptól a Bajcsy-Zsilinszky útról a Szent István körútra. A BKK szerint eddig erre azért nem volt lehetőség, mert a balra kanyarodó kocsik a Szent István körúti dugó miatt sokszor nem tudták elhagyni a csomópont területét, és ezzel akadályozták a villamosokat. Most azt találták ki a probléma megoldására, hogy bevonják a jelzőlámpás irányításba a Váci útról a Szent István körút felé jobbra kanyarodó járműveket is, így minden, a Nagykörútra tartó forgalom jelzőlámpával szabályozott lesz. A csomóponti keresztbeállásokat torlódásérzékelő detektor segítségével akadályozzák meg, írják.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s