blogging-for-businessEz a sorozat 3. része. Most egy kicsit a cikkek tartalmáról lesz szó és, hogy hogyan szerezzünk követőket. Ha már blogolásba kezdtél és megvannak azok a dolgok, amiket az előző két cikkben említettem akkor jöhetnek a cikkek egymás után. Ha cikket írsz törekedj minőségi, értékelhető tartalomra. Személyes blogoknál előfordul, hogy saját tapasztalatokat emlékeket osztunk meg, de ne essünk át a ló túloldalára és ne menjen át a dolog pojácáskodásba. Ezen kívül nem jók azok a postok sem, amik szinte csak termékbemutatásról szólnak. Ezekre ott vannak a reklámfelületek.

Nagyon fontos, ha képeket használsz, akkor a képek jó minőségűek legyenek. Ez nem feltétlen azt jelenti, hogy tükörreflexes profi géppel rendelkezz, megfelel a kompakt is vagy a mobiltelefon, de homályos, életlen képeket senki nem látna szívesen.

Eljutottunk odáig, hogy vannak szépen megírt, képekkel tarkított bejegyzéseink, viszont kevés a látogatónk. Ilyenkor sem kell bepánikolni, minden kezdet nehéz. érdemes a blog létrehozásával egy időben készíteni egy “hivatalos” facebook “lájkolós” oldalt is. Ide meg tudsz hívni barátokat és ismerősöket, így egyre többen tévedhetnek az oldaladra, közelebbi barátoknak, rokonoknak pedig írhatsz üzenetet is, amiben megkéred őket, hogy csatlakozzanak. Fontos a nézettség, de nem minden áron. Sokan nem ajánlják, de én kimondottan TILTÓLISTÁS elemnek tartom saját oldaladat belinkelni egy már ismert blogger cikke alá kommentben. Ez túlzott, nyomulós önreklám, nekem is egyszer meggyűlt vele a bajom. Amikor még a Gergő’s English Club oldalam volt és indultam a Goldenblog 2011 versenyen, akkor az egyik “vetélytárs” oldalára szavaztam és egy kommentben ezt megemlítettem, mellette belinkelve az oldalam. Nos ennek az oldalnak a tulajdonosa nem szólt emiatt, viszont a követői elég csúnyán elszidtak mindennek, hogy mit képzelek magamról, szóval a békesség kedvéért ilyet ne csináljunk.

A facebook-on kívül még más közösségi oldalakon is megoszthatod az írásaidat, képeidet. Ilyenek például a Twitter, Tumblr, Google+, instagram.

Azt muszáj tudnod, hogy Magyarországon blogolásból nem lehet megélni, viszont arra, hogy az interneten többen megismerjenek tökéletes és hobbinak sem utolsó. Légy önmagad és bátran írd le, ha véleményed van valamiről.

Ezzel véget is érne a kezdő bloggereknek szánt kis tanácsadásom. Még lesz egy 4. rész is, ahol a saját blogjaimról írok kicsit és, hogy én miket tapasztaltam.

Sok sikert!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s