Sziasztok!

Ma igaz nem egy új, de egy aktuális témával fogok foglalkozni. Nagyban nézem a facebook-on a hírvonalat és egy index.hu-s (kéretik a zsindexes poénokat mellőzni!) cikken akad meg a szemem, ami a boltok vasárnapi zárva tartásáról szól. Most úgy néz ki, hogy az MSZP valószínűleg mégis ki tudja harcolni, hogy népszavazás legyen a vasárnapi boltbezárásról. Nem szeretnék politizálni, mert ez az egyik téma, amit a legjobban utálok, de azért véleményem nekem is van a dolgokról.

2014. december 16-án az országgyűlésben megszavazták, hogy a boltoknak vasárnap zárva kell tartaniuk. Egyből két tábor alakult ki, akik örültek ennek és akik nem. A KDNP azzal indokolta ezt a javaslatát, hogy a családok kevés időt töltenek együtt a vasárnapi bevásárlások miatt.

19747941_l

Én személy szerint azok táborát erősítem, akik nem örülnek, hogy a boltok zárva vannak vasárnap. Úgy gondolom, hogy az a család, akik együtt akartak lenni, azokat nem a vasárnapi bevásárlás választott szét, illetve akik nem akartak együtt lenni, azok akkor sem lesznek együtt ha zárva vannak a boltok, butikok és plázák. Nekem az például elég frusztráló tud lenni, hogyha éppen vasárnap fogy el az innivaló, tej, vagy akár a wc papír és nincs nyitva semmi sem, ahová be tudnék ugrani.

Valakitől hallottam azt is, hogy a boltosoknak is jár a vasárnapi pihenő. Ez természetesen igaz, de akkor javaslom, hogy vasárnap ne dolgozzanak az orvosok, betegápolók, tűzoltók, rendőrök sem és a vasút is álljon le, hogy tényleg mindenki a családjával pihenhessen és vasárnap reggel a padokat koptathassa a templomban.

Sokan érvelnek azzal, hogy nyugaton is zárva vannak a boltok vasárnap, de nyugaton az életkörülmények is mások. Ott az emberek nyugodtan el tudnak menni vásárolni munka után.

Ha lesz népszavazás én biztos, hogy elfogok menni és természetesen a vasárnapi boltbezárás ellen fogok voksolni.

Szép vasárnapot!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s