blog-2Sziasztok!

Ismét írok nektek egy kicsit a blogokról, most éppen Komáromból. Itt szörnyű kánikula van. Aki teheti fogyasszon rengeteg hideg vizet, legyetek légkondicionált térben és az utcára ki ne menjetek naptej nélkül. Az utóbbi időben nem nagyon írtam. Ma, vagy holnap jönnek az élménybeszámolók Angliából, persze a szemfülesek, már fotókat láthattak a facebook-on. 😛

Most viszont maradjunk az eredeti témánknál a blogoknál. Ez a blogolós sorozatom utolsó része, illetve lesz még egy rész, de az a blogolás és a vlogolás közötti különbségekkel fog foglalkozni. Előző három részben végigvettük, hogy miket kell tudni, mielőtt saját blog készítésébe kezdünk. Most viszont saját blogolós élményeimet, tapasztalataimat szeretném megosztani veletek.

A legelső blogomat 2009-ben csináltam meg és konkrétan nem volt semmi témája, csak kitaláltam, hogy legyen blogom, mert az jó dolog. Elneveztem English Clubnak. Akkoriban már tudtam, hogy érdekel az angol és a tanítás és gondoltam csinálok valami ilyesmit. Nem volt a legjobb ötlet ugyanis akkor más volt egy EnglishClub.com nevű oldal, ahová be lehet regisztrálni és a tagok által összeállított minileckéket lehetett megosztani. Kb. 4 cikket kiraktam és ennyi volt a blog. Konkrétan halál. Majd egy évvel később vettem elő újra, ugyanis rájöttem, ha a nyelvtanulós oldal nem megy, akkor legyen ismeretterjesztő. Úgyis a legtöbb ilyen dologra csak a Wikipédia van, az meg csúnya és barátságtalan. Kicsit kicsicsáztam a blogot. Készítettem egyedi fejlécet, hátteret, elmentem fotóshoz, hogy legyen normális kép rólam is és a blog neve Gergő’s English Club lett. Heti 4-5 alkalommal írtam angol nyelvterületen megtalálható nevezetességekről, aktualitásokról, hírekről és ismert személyekről. Ez jó lépésnek tűnt, mert egyre többen kattintottak rám és a nézettség növekedett. 2011 környékén lett nagy divat, hogy mindenkinek “lájkolós” facebook oldala legyen, természetesen én is csináltam és természetesen meghívtam az ismerőseimet, akiknek körülbelül az egy tizede nyomott “lájkot”, majd azok ismerősei is csatlakoztak. Egy másik nagyobb ugródeszkának mondható dolog a Goldenblog verseny volt 2012-ben, ahol boldog, boldogtalant “zaklattam”, hogy szavazzanak rám, így akkor is érezhetően megnövekedett a látogatottság.

A Gergő’s English Club egészen 2013 augusztusáig létezett, majd valami bekattant nálam és rájöttem, hogy inkább egy szűkebb témát választanék a blogomnak ez pedig az USA volt. Egy kicsit féltem, hogy így talán kevesebb embert fog vonzani ez az újdonság, de igazából nem. Ez a blog egészen 2015. január végéig működött, majd az időhiányom miatt nem folytattam illetve egy ismeretterjesztő blogon elég nehéz megújulni és kezdtem kicsit egysíkúnak érezni a dolgot.

Jó tanács: Ezen időszak alatt több levelet is kaptam, hogy a háttér miatt nehezen olvasható a szöveg. Jó dolog az egyedi háttér, de bánjunk vele óvatosan.

A visszatérés a blogolós világba idén áprilisban volt. Egészen prózai oka volt ennek is, egyszerűen hiányzott az, hogy írhassak. Elég merész ötletnek tartottam, hogy egy személyes blogot indítsak, de úgy gondoltam ez az a fórum, felület, ahol arról írhatok, ami engem igazán érdekel. Ebbe beletartozik a fotózás, USA, nyelvtanítás, oktatás helyzete, hétköznapi dolgok, stb-stb. Ezáltal, hogy egy-egy témát kiemelek és írok róla látom azt is hogy másoknak mi a véleménye, amikor az írásaim alatt kommentelnek. Ez egy kicsit interaktívvá is teszi a dolgokat. Szeretem látni, ha az embereknek van véleményük arról, amit csinálok.

A 6 év alatt, amióta blogolok mindig is a személyes blog volt a nagy félelmem és ezt nem szerettem volna csinálni soha, de egy percig sem bántam meg, hogy belevágtam. Ennek segítségével is érdekes embereket ismerhetek meg.

Kedves leendő blogger! Remélem neked is lesz bátorságod és kitartásod!

Sok sikert kívánok!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s