Sziasztok!

Ismét ezen a késői órán írok csak a nagy hőség miatt. Többfelé délután viharok voltak, sajnos ezt Komáromban nem nagyon tapasztaltam.

A mai írás címe viccesnek tűnhet, de én egy kicsit felháborodtam rajta. Már rengetegszer leírtam, hogy nem szeretek politizálni és amennyire lehet elkerülöm, annak ellenére, hogy magam részéről elég liberális vagyok. Reggel átfutottam a facebook-on a hírfolyamot és az alábbi képbe futottam bele:

11755925_10153491080147048_2774104260441832691_n

Először nevettem rajta egyet, mert számomra kezd tragikumikussá válni a helyzet, amit itt a déli határ elkerítésével kapcsolatban csinálnak. De amikor megosztottam ezt a képet a személyes oldalamon, akkor az egyik ismerősömtől az alábbi kommentet kaptam:

I. Cs.: Annyi azért a különbség, hogy Árpádék akkor HAZAJÖTTEK, és nem az itt élőktől akarták elvenni a hazájukat, akik szintén magyarok (nem avarok, és nem is szlávok!) voltak….

Ez a komment kellett ahhoz, hogy egy kicsit kibukjak. Az egyik dolog amitől kiborultam az a fent említett kommentből az a rész, hogy el akarják venni a hazánkat. Ez nem igaz. A menekülteknek eszük ágában sincs elvenni a hazánkat, nem itt akarnak letelepedni, csak Magyarországon keresztül próbálnak eljutni egy jobb helyre. Akinek van egy kis esze az nem itt fog letelepedni, na de többet nem akarok erről beszélni, mert már ahogyan említettem gyűlölöm a politikát.

A másik dolog ami miatt egy kicsit felháborodtam az maga a kép. Ebben a témában egy kicsit lehet, hogy elfogult vagyok, mert az általános iskolát, ahová jártam, Feszty Árpádról nevezték el és 8 éven keresztül nem telt el úgy nap, hogy ne láttam volna és csodáltam volna a Feszty-körképet. Sőt eddig kétszer láttam az eredeti művet is Ópusztaszeren és még egyszer szeretném látni mielőtt a túlvilágra költöznék. Nem azért mondom, mert olyan hű, de nagy magyar lennék, mert nem vagyok az, de ez akkor is egy művészi alkotás, amihez soha semmilyen körülmények között nem lenne szabad nyúlni.

Mára ennyi, holnap Greg’s English Club rovattal jelentkezem.

Jó éjszakát!

Egy gondolat “Feszty-körkép vs. kerítés” bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s