Sziasztok!

Mostanság olyan marhaságok jönnek velem szembe az interneten, hogy teljesen megkopaszodom, ugyanis kitépem a maradék pár szál hajamat is. Menekültek, kerítésépítés, pedagógusok szokásos 3 hónapos szünete, 9 osztályos általános iskola, “Gyere haza fiatal!”, “Magyarország jobban teljesít!”. Kicsit kezdek besokallni a közéleti marhaságoktól, de amit tegnap olvastam azon először egy jót nevettem, majd elgondolkodtam, hogy az emberi hülyeség és intolerancia mennyire süllyedhet még mélyre.

Szóval kezdjük el a BKK marhasáhával, hogy a jövőben babakocsival csak úgy lehet közlekedni a metróban, ha legalább két felnőtt van ott, kézben van a gyerek és össze van csukva a kocsi. A kismamáknak ráadásul – csak úgy, mint a vakvezető kutyával vagy kerekes székkel közlekedőknek – engedélyt kell kérni a személyzettől a mozgólépcső használatára.

IMG_6638

“A mozgólépcsők babakocsival csak abban az esetben vehetők igénybe, ha az utazás során a babakocsi szállításához 2 felnőtt kísérő van jelen, és a kapaszkodásban nincsenek akadályozva. Ebben az esetben kötelező a gyermeket a babakocsiból kivéve, lehetőleg a gyermek hordozására szolgáló eszközben vinni, a babakocsit pedig lehetőleg összecsukva kell szállítani a mozgólépcsőn.”

Most elképzelem, hogy az anyuka megkéri a nyugdíjas nagymamát, hogy kísérje el, mert metróval kell menniük. Odaérnek, 10 percet szerencsétlenkednek, a babakocsi összecsukásával és a gyerek megtartásával, majd odamennek az ellenőrhöz és szépen engedélyt kérnek a lépcsőhasználatra. Hát nem vicces? Na de akkor nézzük fordítva. Megérkeznek a célállomásra, majd fel akarnak menni. Keresnek egy jócskán nyugdíjkorhatár felett lévő, fülzsírkivezetővel rendelkező peronőrt, hogy engedje már meg nekik, hogy felmehessenek.

Szerintem a BKK ezzel szeretné jókedvre deríteni a dolgozóit és így ingyen standup comedy-t rendez nekik. Ezt most úgy írom, hogy nem szívtam és nem is ittam semmit, tök józan vagyok, csak már ennyi baromságon már kínomban ironizálok. 😀 Ha normális kameraképes pofám lenne isten bizony vlogolnék inkább, minthogy a klaviatúrát koptassam ilyen hülyeségekre.

Na de vissza az alaptémához. A lifttel rendelkező állomásokon – érthető módon – a kerekesszékesek és a babakocsival közlekedő páriák kötelesek a liftet, nem pedig a mozgólépcsőt igénybe venni. Ha viszont nincs lift, az újabb bonyodalmakhoz vezet:

A mozgáskorlátozott utasok, a babakocsival, vakvezető-, vagy nagytestű kutyával közlekedő személyek az állomási peron és a felszín között a mozgólépcsővel, illetve szükség esetén az álló mozgólépcső igénybevételével is közlekedhetnek az utazási feltételek betartása mellett;
– a fent felsorolt személyek a mozgólépcső igénybevételéhez minden esetben kötelesek előzetes engedélyt kérni az állomási forgalmi személyzettől. Az engedélykérés történhet személyesen, vagy az állomás területén elhelyezett segélykérő készülékeken keresztül;
– amennyiben az állomáson az igénybe vett lépcsőn felül 1 lejt- és 1 hegymeneti mozgólépcső üzemeltetése nem biztosítható, az utas kérését nem tudjuk teljesíteni;
– a segítséget kérő személyek fenti módon történő utaztatásához minden esetben egyforgalmi, vagy biztonsági szolgálati dolgozó személyes jelenléte szükséges.

A második pontban leírták az igazat. Gyereked van? Vak vagy? Nyomorék vagy? Akkor ne használd a metrót b*zdmeg! Ez az BKK! Ez a legjobb megoldás mindenre! Hajrá! Csak így tovább!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s