Sziasztok!

Már a vonaton vagyok, hazafelé tartok és belebotlottam egy érdekes cikkbe. Nem szeretnék róla mondani semmit. Nem közéleti téma. Nincsenek benne pedagógusbérek, menekültek és a queastor sem.

Íme a cikk:

5 film, ami megpecsételte a színészek sorsát

Bár senki sem úgy indul neki egy film készítésének, hogy a végeredmény akár szörnyű is lehet, sokszor mégis megtörténik a legrosszabb. Sorra vettük azokat a színészeket, akik egy-egy filmes szereplésükkel elvágták pályafutásukat.

Még a legjobbakkal is előfordul, hogy melléfognak és elvállalnak egy-egy nem túl előnyös szerepet, vagy olyan filmhez adják az arcukat, ami szégyenkezésre ad okot. Al Pacino és Robert De Niro esetében A törvény gyilkosa pont egy ilyen eset volt. Persze vannak, akik ki tudnak mászni a legmélyebb gödörből is – így tett a két népszerű színész is, azonban sokaknak ez nem sikerült.

star_wars_people_jedi_anakin_s_2560x1920_wallpaperhi.com (1)Hayden Christensen – Csillagok háborúja II: A klónok támadása

A Star Wars első és második részének forgatása között eltelt idő miatt George Lucas kénytelen volt új színészt keríteni Anakin Skywalker szerepére. A rendező választása Hayden Christensenre esett, akit a 2001-es Az élet háza című filmért Golden Globe-ra is jelöltek. Christensen végül a kritikusok célpontjává vált, és mindenki leszólta a sci-fiben nyújtott alakításáért. Vajon színészi képességeivel volt a gond, vagy a George Lucas által írt gyenge dialógusok okozták a vesztét? Bármelyik is legyen a helyes válasz, Hayden az azóta eltelt évek alatt sem tudott kibújni a Star Wars árnyékából. Azóta több kisebb szerepet is kapott, azonban újabb főszerepet nem mertek rábízni. Lehet, hogy követnie kellett volna Leonardo DiCaprio-t, aki nemet mondott Anakin szerepére.

showgirls5Elizabeth Berkley – Showgirls

A Saved by the Bell okoskáját alakító színésznő kukába dobta addigi énjét, amikor elvállaltaPaul Verhoeven erotikus drámájának főszerepét. Mivel Sharon Stone Verhoevennek köszönheti népszerűségét az Elemi ösztön főszerepe miatt, ezért simán meg lett volna az esély Berkley számára is, azonban az ő élete másképp alakult. A várt sikerből katasztrófa lett. A közönség szerint ízléstelen és egylátalán nem szexi, így Elizabeth karrierje már akkor megbicsaklott, amikor még el sem indult.

cuba-gooding-jrCuba Gooding Jr. – Hajó a vége

A Jerry Maguire-ben alakított féktelen és energikus karakteréért Oscar-díjjal jutalmazott színész a nagy reménységek egyike volt. Aztán történt valami, amit Hajó a végének hívnak, és minden megváltozott. A romantikus vígjáték megszámlálhatatlan kliséből és sztereotípiák hadából épül fel, így a hajó süllyedésre volt ítélve.

Lindsay Lohan – Tudom, ki ölt meg

A Bajos csajok után Lindsay-t Hollywood legszexisebb hírességének titulálták. A színésznő botrányai, és az I Know Who Killed Me után azonban hamar megváltozott az emberek véleménye az ártatlan, szeplős lányról. Bár logikus lépésnek tűnt a csajos film után egy határokat feszegető alkotás, mégsem úgy sültek el a dolgok, ahogy azt Lohan szerette volna. A horror film rekordot döntött, és bezsebelte a legtöbb Arany Málna-díjat, ami köztudottan nem nagy elismerés. Mindez annak köszönhető, hogy Chris Silverston nem nyugodott bele, hogy az általa rendezett film csak egy B kategóriás thriller lehet, ezért művészi jelenetekkel spékelte meg a horrort, ami ettől csak még erőltetebb és szánalmasabb lett, ezzel megfosztva Lindsay-t a “színésznő” címtől.

Mike Myers – Love Guru

A Saturday Night Live sztárja, aki rengeteg emlékezetes vígjátékot tudhat maga mögött (legismertebb közülük az Austin Powers), évtizedek óta képes megnevettetni minket. Azonban ő sem tudta kikerülni a vesztét. Élete talán egyik legrosszabb döntése volt, amikor elvállalta a 2008-as Love Guru főszerepét, ami a 62 millió dolláros költségvetés ellenére csak 41 millió dollárt hozott vissza, ezzel is bizonyítva a katasztrofális végeredményt, a kulturális gyalázásról nem beszélve. Bár Myers azóta feltűnt a 2009-es Becstelen brigantykban és a Shrekben is, mégis kijelenthetjük, hogy leáldozóban van filmes karrierje.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s