Nyílt levél M. Bencének!

letterSziasztok!

Nem szokásom ilyen nyíltan üzengetni, de jelen esetben kénytelen vagyok megtenni. Annyit kell tudni az egészről, hogy M. Bence 2015. augusztus 25-én részt vette egy általam szervezett TFCD fotózáson Győrben és most megy a hiszti, hogy nem használhatom a képeit referenciamunkaként.

Mindenkinek mondom, hogy a TFCD fotózás nem ingyen fotózást jelent.

Kedves M. Bence!

Amikor fotózásra jelentkeztél nálam akkor megbeszéltük annak a feltételeit. Te szerettél volna magadról képeket, ezért megállapodtunk, mivel nekem úgyis új arcokra van szükségem, lefotózlak, de cserébe a fotós oldalamon megosztom a képeidet, mint referenciamunka. Megbeszéltük azt is, hogy kiválaszthatod azt a 4-6 fotót, ami megjelenne a neten. Már eltelt azóta egy hónap és facebook-on nem tudlak utolérni. Ma is írtam neked és a te profilodon keresztül a kedves ismerősöd felvilágosított, hogy ne zaklassalak téged és nem szeretné, ha a képek bárhol is megjelennének. 

Bence! Én ennél korrektebb embernek gondoltalak. Lehetett volna annyi gerinced, hogy te írd meg nekem, hogy inkább ne rakjam fel a fotókat és, hogy hagyjalak békén, minthogy mással otromba módon elküldesz a picsába. Ez egy iszonyatosan bántó és inkorrekt eljárás volt. 

Ezek után légy szíves semmivel ne keress engem. Remélem múltkor lementetted a dropboxról a fotóidat, mert a jövőben nem szeretném, ha azok miatt írnál. Sőt magam részéről mindenhonnan törlöm a rólad készült fotókat. Mindkettőtöknek üzenem, hogy a TFCD fotózás az nem egy ajándék vagy egy jutalom. 

Ne keress facebook-on sem! Nem tiltalak le, de töröltelek az ismerőseim közül.

Nyílt levél M. Bencének!” bejegyzéshez 3ozzászólás

  1. Kedves Blogíró!
    Bár árnyalja a képet a dolog, hogy az említett M. Bence fiókjából érkezett az üzenet, azért egy dolog mindenképpen elmondható. Ha bizonyítható, hogy az üzenetet nem M. Bence írta, akkor akár tárgytalannak is tekinthető a dolog, hiszen M. Bence ismerősének – hacsak nem gyámja, meghatalmazottja, egyéb – jogilag semmi köze nincs M. Bence képeihez.
    További sikeres munkát kívánok!

    Kedvelés

  2. Szerintem szánalmas mindkét oldal. M. Bence lehetett volna annyira becsületes, hogy engedi a képeit és nem hagyja hogy mások befolyásolják, de Gregtől felől is ez egy kicsit túl van dramatizálva. Miért van az, hogyha valakinek a kezébe kerül egy DSLR gép már egyből fotósnak képzeli magát? Kicsit kezdem azt hinni, hogy a blog enyhén szenzációhajhásszá válik.

    Kedvelés

    1. Kedves Member1895!
      Hidd el nem olyan ember vagyok, akinek a segge alá toltak egy tükörreflexes gépet. Fotósként végeztem és jelenleg portfólióbővítés miatt szervezek TFCD fotózásokat. És a TFCD pont azért nem ingyenes, mert bár, ha nem official modellről van szó akkor ő tényleg ingyen megkapja a fotókat, viszont én azokat felhasználhatom és nincs joga azt mondani, hogy nem kezdhetek azzal semmit.

      Kedvelés

Hozzászólás