IMG_6004STOP! #kockástámogatás

Jelen esetben muszáj megszólalnom! Ami itt megy, abból már elég! Elegem van a sok támadásból, ami a tanárokat éri! Lehülyéznek minket, semmittevőnek titulálnak és úgy gondolják, hogy a saját jólétünk miatt szólalunk fel. Nézzük csak ez tényleg így lenne?

Szerintem a legfőbb célunk az, hogy a gyerekeknek élhetőbb iskolai körülményeket teremtsünk! Manapság szörnyen le vannak terhelve a gyerekek. Évről évre egyre csak nőtt a tananyag, amit meg kell tanulni. A tanórákon csak arra jut idő, hogy az anyagot leadjuk és megtanítsuk, de mellette már nem jut idő a gyakorlásra. Ha a tanár meg nem halad a tanrend szerint, akkor meg a felsőbb vezetés rugdossa a fenekét! Igen, túl sok mindent kell tanulni. Az általános iskolákban az iskolaotthonos rendszer bevezetése óta a gyerekek 4 óránál előbb nem jutnak haza és még arra is gondolni, kell, hogy otthon házi feladatot kell írni és készülni a következő napi órákra. Ennek következtében a tanárok is le vannak terhelve.

Igen, kiállok a tanárok mellett, mert, ha nem lettek volna jó tanáraim, akkor nem tartanék itt az életben. Az alsós tanító nénim megtanított helyesen írni, a felsős magyar tanárom megszerettette velem a színház világát, a középiskolai osztályfőnököm nélkül pedig nem lehetnék a része annak a Finn testvériskolai projektnek, aminek most az egyik szervezője vagyok és most itt csak néhány embert emeltem ki. Nélkülük biztos, hogy sehol nem lennék. A legtöbb tanáromhoz jó emlékek fűznek. Talán ezért is választottam ezt a pályát, bár amikor ők megtudták, hogy mire készülök, sokan próbáltak lebeszélni. Nem azért mert nem látták bennem a lehetőséget, hanem mert ez egy nagyon nehéz szakma.

Fáj látni, hogy az oktatás ilyen helyzetben van, hogy a politika ennyire befolyásolja. Nekünk tanároknak a fő feladatunk, hogy neveljünk, oktassunk. Ehhez pedig szükség van néhány alapfeltételre. Kréta, táblafilc, papír, stb… Nevetséges, hogy egy tanár napi egy krétát használhat csak el és még azt is jegyzőkönyvezni kell a KLIK-nek.

Sokan gondolják, hogy amiatt tüntetnek a tanárok, mert több pénzt akarnak. Ez nem igaz, nem ez az elsődleges szempont. Vannak sokkal fontosabb dolgok is, amin változtatni kell.

Nem szeretnék itt most megtéríteni senkit sem, csak gondoljatok bele abba, hogy valaha titeket is tanárok tanítottak. Ha a tanárokat nem becsüljük meg akkor hol a jövő? Ki fogja a jövő nemzedékét oktatni? Akik legjobban a tanárok helyzetének javítása ellen vannak ők is tanultak valahol valakiktől.

Zárógondolatként, pedig szeretném támogatni a Komáromi Feszty Árpád Általános Iskola kockás inges tantestületét. Sokat köszönhetek nekik és velük (is) vagyok!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s