Lego_Color_BricksSziasztok!

Úgy gondoltam kicsit nosztalgiázom és egy pár cikken keresztül arról írok, hogy gyerekkoromnak mik voltak a meghatározó dolgai. Az egyik ilyen a LEGO volt. Egészen kicsi korom óta végigkísérte az életemet a LEGO. Egészen általános iskolás koromig játszottam vele. Rengeteg építőkockám volt és több tematikus kollekcióm is volt. Fagylaltárus, kutyafarm, Star Wars-ból Darth Maul és Qui-Gonn csatajelenete és még sorolhatnám. Bár nem gondolnám, hogy van olyan ember, aki nem ismerné a LEGO-t, de itt van egy kis rövid leírás azoknak, akik nem tudnák miről van szó.

A LEGO egy világszerte igen sikeres építőjáték védjegyzett neve. A LEGO termékek egymással minden esetben kombinálható és összekapcsolható építőelemekből állnak. Története 1932-ben kezdődött, mára szinte nincs olyan dolog, amit ne lehetne megépíteni Legóból a több mint tízezerféle alkatrész segítségével. A LEGO alkatrészek kulcsfontosságú tulajdonsága, hogy kezdettől fogva egyazon rendszer elemeit képzik: minden egyes sorozat, újonnan megjelenő készlet kompatibilis a már megjelent készletekkel. A LEGO alkatrészek – mérettől, formától, színtől és funkciótól függetlenül – valamilyen módon biztosan összeépíthetők a többi alkatrésszel. Neve a dán „Leg godt!”kifejezésből származik, ami azt jelenti: „Játssz jól!”. A ma ismert, műanyagból készült Lego 2008-ban ünnepelte 50. születésnapját.

2012.augusztus 10-én, megalakulásának 80. évfordulóját ünnepli a LEGO Csoport. Ebből az alkalomból készült egy rövid animációs film a LEGO történetéről , mely az 1932-től 1968-ig terjedő időszakot öleli át.

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s