6985931-the-lion-king-artMa folytatom a gyerekkori kedvenceimről szóló sorozatot. Ma a szokásos pénteki finn klubomat tartottam a volt általános iskolámban, ahol mindig rám törnek a régi emlékek. Eszembe jutott, hogy a mai gyerekek többsége nem is ismeri azokat a meséket, amiken még az én korosztályom nőtt fel. Ilyen az egyik nagy-nagy kedvencem Az Oroszlánkirály. Még talán óvodás lehettem, amikor először láttam moziban, de emlékszem, hogy utána azonnal meg kellett venni VHS kazettán (igen, akkoriban még nem volt DVD és Blu-ray 😛 ) és rongyosra néztem.

Amúgy készült több folytatás is, de azokat már annyira nem ismerem, viszont volt egy spin-off sorozat, ami Timon és Pumba történetére épült és az RTL Klub adta délutánonként. Nekem iskola után mindig az volt a kötelező TV nézés és nagyon hisztis tudtam lenni, ha nem nézhettem meg. 😀

A filmhez a dalokat Elton John szerezte, a szövegeket pedig Tim Rice Írta. A filmzene Hans Zimmer munkája, amiért Oscar-díjat vehetett át, továbbá a film egyik betétdala is elnyerte az aranyszobrot.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s