ima2Sziasztok!

Valószínűleg most ennek az írásomnak köszönhetően több feliratkozót fogok veszíteni, de egyszerűen most nem bírom ki, hogy csendben maradjak.

Rólam azt kell tudni, hogy megkereszteltek, de sosem gyakoroltam a vallást. Evangélikus vagyok. Nem éltem a vallás és a biblia szerint. Egyszer-egyszer karácsonykor anyukám elvitt a Komáromi Evangélikus Imaházba, hogy azért tisztába is legyek, hogy az milyen, de más nem volt. Onnan is leginkább az ragadt meg, hogy kézzel készített karácsonyfadíszt kaptam ajándékba. Mindegy is, most nem ez a lényeg.

Az eset ma történt. Egyik olyan ismerősömmel, akivel direkt kerülöm a kommunikációt, mert nagyon hevesen tudja kritizálni azokat az embereket, akik nem mélyen vallásosak és nem a keresztény egyház törvényei szerint élnek. Személy szerint én érzem magam annyira liberálisnak és elfogadónak, hogy ezeket ne vegyem magamra, viszont, amikor átlép egy határt azzal, hogy szinte meg akar téríteni és lehülyéz, lebunkóz és elküld az anyámba amiatt, mert nem akarok olyan lenni, mint ő.

Tiszteletben tartom minden ember nézeteit, de ezt szeretném kölcsönösen is elvárni és szeretném, ha nem akarna megtéríteni senki sem. Fogadjunk el mindenkit olyannak amilyen és szerintem ez nem csak rám vonatkozik, hanem mindenkire.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s