1638818311-21202b1876-ban nyitotta meg kapuit, a hírhedt “New Jersey állami bolondokháza” a  Greystone Park Pszichiátriai Kórház. Az elmegyógyintézetet azért építettét, hogy a másik és egyetlen New Jersey-i  mentális egészségügyi kórházat a  Treton-t tehermentesítsék. 

A kórház 700 hektáron épült és kezdetben 600 beteget ápoltak, de  4 év múlva már  800 lakosa volt. Ahogy múltak az évek, a kórház egyre zsúfoltabb lett és bővítésbe kezdtek  új épületek építésével. 1914-ben 2.412 beteg szorult kórházi ellátásra, így a kapacitást megnövelték 1600 főre.

A második világháború után, a helyzet romlott. A háborúból visszatérő katonák töltötték meg a kórházat, ahol előszeretettel alkalmazták az Inzulin sokk terápiát és az elektrosokkot. 1953-ban a kórházban  7674 beteget ápoltak.
1961-ben Bob Dylan jött látogatóba, hogy meglátogassa példaképét Woody Guthrie-t, aki  Greystoneban élt és  Huntington-kór késői szakaszában szenvedett. Ez a degeneratív betegség lassan megtámadja az idegrendszert és az agyat, és szinte semmit sem tudak a betegségről abban az időben. Sajnos, ahogy Guthrie lelki és fizikai állapota romlani kezdett, azt feltételezték, hogy vagy alkoholista vagy Skizofréniában szenved, Így nem is kaphatott rendes kezelést
Ma már csak 30 épületet használnak a többit az enyészet és a természet bitorolja.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s