IMG_2839Sziasztok!

Visszatértem, mert vissza kellett térnem. Felháborít az, ami ma történik Magyarországon. A napokban egy 82 éves virágárus néni került az internet és a facebook középpontjába.

Az eset szerdán történt, amikor is Julika néni virágot árult a Kossuth Lajos téren. Majd egy idő után megérkeztek a közteresek és elkobozták a néni összes virágát jogosulatlan közterületen történő értékesítés miatt. Belváros-Lipótváros Közterület-felügyelete azt állítja, hogy az idős hölgyet előbb felszólították a metrókijárat elhagyására, majd körülbelül 10 perc múlva intézkedtek vele szemben. Az idős hölgy a súlyos cukorbeteg lányának és unokájának, valamint a fél oldalára lebénult vejének segít a virágárusítással. Julika néni Gyöngyösorosziból járt be napi szinten árulni.

Ez szerdán történt, ma Julika néni utoljára árult virágot Budapest belvárosában, ez egy facebook bejegyzésből derült ki, amit többen megosztottak. Rengetegen vásároltak ma tőle virágot és hamar elfogyott a portékája. Nagyon sokan a vásárlás mellett vittek neki még valami kis kedvességet is. Valaki ételt ajánlott fel, Erzsébet utalványt, de volt olyan aki árusítani való virágot ajánlott fel neki.

Én személy szerint úgy gondolom, hogy a köztereseknek nem a szegény nyugdíjasokat kéne folyton cseszegetniük. Ezek az idős emberek, akik az utcán virágot vagy zöldséget árulnak nem azért teszik, hogy milliomosok legyenek, hanem mert rákényszerülnek, hogy a nyugdíjukat kiegészítsék valamivel. Én is rengeteg ilyen embert látok naponta és a szívem szorul össze, hogy ezek az emberek ledolgoztak egy egész életet, majd nyugdíjasként is arra kényszerülnek, hogy pénzzé tegyék azt amit lehet.

Húsvétkor facebook-on osztottam meg a nárciszt áruló családdal kapcsolatos élményemet. Kérem, akik ilyen időseket látnak és megtehetik, csak pár szálat vegyenek, mert az is hatalmas segítség azoknak akiknek probléma megteremteni a napi betevőt.

Zárásképpen meg sajnos azt kell mondanom, hogy sajnálom, sőt szégyellem, hogy olyen országban kell élnem, ahol ilyen eset megtörténhet.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s