ASUS ZenFone 2 Laser ZE550KL-6_zpsa2aaxigpSziasztok!

Egy újabb kérdés felelek írással jöttem ezen a késői vagy korai órán. Ezennel arra a kérdésre fogok válaszolni, hogy milyen telefonom van és hogy van-e kedvenc márkám?

Szeretném leszögezni, hogy nem nagyon szeretek beszélni arról, hogy mim van és mim nincs, de ezt a kérdést nem egyszer kaptam már meg így úgy gondoltam, hogy kicsit részletesebben kifejtem, illetve a végén leírom a szerény véleményem a mai mobiltelefonhasználatról.

Szóval jelenleg egy Asus zenfone 2 laser xl típusú mobiltelefonom van, amit kb. 2 hónapja vettem. Lekopogom, egyelőre meg vagyok vele elégedve. Több ismerősöm jókat hallott róla, többen viszont azt mondták, hogy hülye vagyok és inkább egy iphone-t kellett volna vennem. Én leginkább mély lélegzeteket vettem miközben a pénztárnál kifizettem a készüléket, mivel eléggé egy zsugori ember vagyok, de ahhoz, hogy ne kelljen megint fél év után cserélnem, most egy jobb minőséget kellett választanom.

Jelenleg a mobiltelefonpiacon nincs kedvenc márkám. Korábban megrögzött Nokiás voltam. A legelső mobilom is nokia volt, amit 2002-ben kaptam. A klasszikus 3310-es telóról beszélünk, ami a mai napig működőképes. Innentől kezdve egészen 2014-ig csak Nokia telefonokat használtam. 3310, 3410, 6020, E50, 5800, C6-00, 808 Pureview és a végén pedig bekerültem a windows phone csapdájába a Lumia 800-zal.

A lumia telóm után dontottem úgy, hogy szakítok a nokiával, hiszen addigra a nokia már nem nokia volt. 2013-ban, amikor a nokia eladta a telekommunikációs részleget nekem az kicsit olyan volt, mintha gilette pengével felvágták volna az ereimet. Nekem kicsit szívügyem volt ez a dolog, hiszen a nokia gyár az én városomban működött és anno még a finn-magyar baráti körös időkben még finn vendégeket is kísértünk gyárlátogatásra. Így én is többször bent lehettem a gyár falai között.

Most pedig jöjjön az, hogy mit is gondolok a mai mobiltelefonhasználatról. Előre szólok, hogy a tinik körében tuti nem leszek most népszerű. Manapság sajnos azt tapasztalom, hogy a mobil teszi az embert. Minél drágább mobilja van valakinek, az annál többet ér mások szemében. Ez a dolog az iskolások körében is jelen van és nem új keletű ez a dolog. Már amikor én jártam általánosba ott is mentek ezek a hatalmi harcok. Nálunk is az volt a menő gyerek, akinek a csúcskategóriás mobilt a szülők betolták a segge alá, de a gyerek persze semmit nem tett érte. Engem is nagyon sokáig lenéztek, hiszen 2002-ben kaptam meg nagy nehezen az első mobilom és nem azért mert nem telt rá a szüleimnek, hanem azért, mert feleslegesnek gondolták, hogy egy harmadik-negyedik osztályos gyerek mobillal a nyakában rohangásszon. A gyerekek nagyon sokat bántják egymást emiatt, de ez a felnőttek körében is előfordul. Egy üzleti tárgyaláson is a legelső dolog az, hogy a résztvevők egyből kirakják az asztalra maguk elé a csicsásabbnál csicsásabb okostelefonokat.

Szerintem a mobiltelefonokat rendeltetésszerűen kéne használni ergo tudj vele telefonálni és küldhess vele sms-t. Ha hiszitek, ha nem nekem nincs külön mobilinternet előfizetésem, mai napig feltöltős vagyok. Igaz nekem is okostelefonom van és ha van wifi, akkor én is szoktam rajta netezni, de nem jellemző, hogy az utcán azért üssenek el, mert éppen a mobilomat nyomkodtam. Vicces is lenne, ha a sírkövemre azt vésnék béke poraira helyett, hogy Connecting people. 😀

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s