Mindenki kóstolta már élete során legalább egyszer, és sokan az első korty után a rabjai lesznek. Több mint egy évszázados múltra tekint vissza, népszerűsége egyre magasabbra szárnyal. Ez a Coca-Cola, amelyről összegyűjtöttünk 12 érdekességet.

1. Nem adták fel

Az első évben mindössze 25 palackot adtak el belőle, de a gyér nyitás ellenére a gyártók nem hagyták abba a próbálkozást – és milyen jól tették!

2. Hét pecsétes recept

Jelenleg mindössze két olyan ember van, aki tudja a Coca-Cola hét lakat alatt őrzött receptjét, éppen ezért nagyon vigyáznak rájuk. Nem utazhatnak például ugyanazon a repülőn, mert ha a masina lezuhanna, minden információ odaveszne…

3. Amerikában más

Az amerikai változat – állítólag – egészen más ízű, mint a nemzetközi ital. Ebben az esetben tehát nem igaz, hogy aki megkóstolta a Coca-Colát, annak nem lehet újat mutatni.

4. Millió dolláros üdítő

Ha 1920-ban vettünk volna egy kartonnal a fekete folyadékból, akkor 2010-ben elég szép summát kaphattunk volna érte: egészen pontosan 6,7 millió dollárt.

5. Rozsdaevő

A Coca-Cola amellett, hogy finom, a rozsdát is bármikor lemarja: vidd fel a kívánt felületre, majd hagyd rajta 8-10 órát, és láss csodát!

6. Gyógyító hatású

Akkor se felejtkezz el róla, ha medúza- vagy moszkítócsípéstől szenvedsz, hiszen csípésekre, apróbb harapásokra is jótékony hatással van.

7. Jég veled!

És ha még ez sem lenne elég, akkor fagyos reggeleken nyugodtan önts belőle a jeges ablaküvegre; néhány perc alatt csodákat érhetsz el vele.

8. Kubában nincs kóla

Nehéz elhinni, de még mindig vannak olyan országok, – szám szerint kettő – ahol nem lehet kapni a Coca-Colát: Kubában és Észak-Koreában. Ha mégis rábukkansz egyre, a csempészeknek köszönd.

9. Kétszínű

Mit tippelsz, milyen színű lenne az ital, ha nem adnának hozzá színezőanyagokat? Eláruljuk: zöld.

10. Mikulás a Coca-Colától?

Meglepő, de a Télapó mindenki által ismert külseje, a jóságos arc, a fehér szakáll, a piros gúnya a Coca-Cola találmánya: a puttonyos Mikulás ezzel a kinézettel először az üdítő “első genereációs” karácsonyi reklámjaiban tűnt fel.

11. Irány a Hold!

Ha mindegy egyes, valaha legyártott Coca-Colát beletöltenének egy-egy 8 unciás üvegbe, és egymás mögé fektetnék őket, kb. 2000-szer megtehetnénk a Holdig tartó utat oda-vissza.

12. A jó reklám aranyat ér

A híres piros-fehér logót a világ népességének 94%-a felismeri. Hiába, a jó marketing fél siker…

coca-cola_bottle_hand_glass_54787_3840x2400

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s