Sziasztok!

Ma egy jó kis képet láttam a pesten hallottam csoportba, amit fel is töltöttem facebook-ra. Itt megnézhetitek miről is van szó. Őszintén szólva csak egy sima cikket akartam írni, de a facebook-on a kép alatt elindult a komment áradat. Ha nem nézted meg a képet, amit linkeltem, akkor elárulom, hogy a szokásos udvariassági témáról van szó. Adj egy sört, kell egy sör, lesz egy sör és a társaik.

Sajnos az emberek többsége elfelejti, hogy léteznek a kérem és köszönöm szavak. Nagyon sokan úgy gondolják, hogy a boltosoknak és a vendéglátósoknak kötelességük eltűrni mindenfajta modort, mert, hogy a vendég az, aki fizet. Ettől függetlenül én úgy érzem, hogy nem kell éreztetni senkivel sem azt, hogy kevesebbet érne. Emberek vagyunk és mindenkinek kijár a tisztelet. Nem tart semmiből sem egy kéremet vagy egy köszönömöt kiejteni a száján.

Persze az is más, hogyha vidéken így szokták meg az emberek és rögzül például a “leszezés”. Ezzel nincs is semmi gond, ha az ember ettől függetlenül más formában de meg van adva a tisztelet. Legyen az egy köszönés akár, vagy akár egy mosoly.

Bár nem ez a világ legnagyobb problémája, de azért próbáljunk meg picit udvariasabbak lenni. Nem nagy energiát igényel. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s