Sziasztok!

Tegnap már olvashattatok arról, hogy hosszabb nyári szünet után most visszatérek. Természetesen nem kerülték el a figyelmemet olyan dolgok sem ez idő alatt, mint a Pokémon GO, ami mind Magyarországon, mind világszerte nagyon népszerűvé vállt.

Először is nézzük mi is az a Pokémon GO, ha még vannak olyanok, akik nem tudják. A Pokémon Go félig a valóságban, félig az okostelefon virtuális terében játszható MMORPG játék, azaz olyan sokszereplős online szerepjáték, ahol nagyszámú játékos képes egymással kapcsolatot teremteni egy virtuális világban. Az alkalmazást a Pokémon Go elődjének tekinthető Ingress fejlesztője a Niantic Labs alkotott és amely szintén a Google Térkép játékra alkalmazott változatán játszható. A helyszínalapú játékok (Location Based Game, LBG) közé tartozó játékszoftver 2016 nyarán jelent meg iOS és Android operációs rendszerre.
A free-to-play játék a helymeghatározásra képes okostelefon térbeli pozíciója alapján jeleníti meg a játékost, annak valóságos környezetében. Az okostelefonokba épített különféle szenzorok (érintőképernyő, kamera, digitális iránytű, gyorsulásmérő, giroszkóp, lépésszámláló, stb.) segítségével, az érzékelhető való világ a játék pályájává válik. Az animált főhőst egy külső nézetes izometrikus kameraállásból mutatva a telefon GPS-rendszerének adatait felhasználva meghatározza a Pokémon Go játékos pozícióját és követi az útvonalát. Habár maga a játék ingyenes, az úgynevezett »pokécoin« vásárlással komoly pénzösszegeket költhetnek a pokémon vadászok az eszközeik fejlesztésére. A játékhoz internetkapcsolat szükséges.

Pokemon-GO-letoltes-cover

Engem nem nagyon szokott érdekelni, hogy éppenséggel milyen mobiltelefonom is van. Általában mindig a legolcsóbbakat veszem, amiket egy év után dobhatok ki, de idén megelégeltem és kicsit több pénzt fordítottam rá és vettem egy felső kategóriás okostelefont.

Eleinte hallottam, hogy kijött ez a játék, meg hogy milyen népszerű, de valahogyan nem érdekelt. Aztán egy nap letöltöttem, hogy megnézzem miért is szeretik ezt a játékot sokan. Hihetetlen ezeket a sorokat írni, hiszen gyerekkoromban nagy kedvencem volt a Pokémon és gyűjtöttem a papírkártyákat is, amiket természetesen az anyukám elégetett nagymamám kályhájában (Igen Anya, ezt még millió kis alkalommal meg fogod kapni, csak hogy érezd szeretlek 😀 ). Na és most is elkezdtem a játékot és eszembe jutottak, hogy mik voltak meg kártyán. Szóval én is megkedveltem ezt a játékot és ha van egy kis szabadidőm, akkor játszok vele.

Természetesen ennek a játéknak is vannak előnyei és hátrányai is. Szerintem hatalmas ötlet volt egy GPS alapú játékot csinálni, így azokat az embereket, akik szeretnének keresgetni kimozdítja, kényszeríti őket, hogy sétáljanak. Természetesen az okosok már azt is feltalálták, hogy bizonyos hack-ek  segítségével otthonról PC-ről is lehessen játszani. Ahogyan már korábban is említettem, hogy azért ennek is megvannak a hátulütői. Nem egy halálos baleset történt idáig, azért mert valaki pokémonokra vadászott és azalatt érte a baleset.

Szóval, induljon a vadászat, de csak óvatosan és az utakon, utcákon mindig legyünk körültekintőek. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s