maxresdefaultSziasztok!

Ma egy eléggé vicces szituációba keveredtem a metrón a Blaha Lujza tér és a Batthyány tér között. Mai történetem főszereplői a nyugdíjasok. Hihetetlen, hogy nyugdíjas és nyugdíjas között is mekkora különbség van, ezért sem szoktam általánosítani a viselkedésüket.

Szóval a történet a Blahán kezdődött, ahol egy nyugdíjasokkal teli metrószerelvényre szálltam fel. Természetesen a többség ült, de akadtak néhányan, akik álltak is. A következő megálló az Astoria volt, ahol egy 40-es éveiben levő apuka szállt fel két kislánnyal, amelyikből az egyik még karonülő volt. Beálltak az ajtóknál középen található tömegkapaszkodókhoz, amikor az egyik néni felállt és felkínálta a helyét, hogy üljenek le. Nem is kellett több, amint a néni felállt a helyéről egy másik nyugdíjas hölgyemény szemet vetett rá és egyből le is huppant egy “jajj de jó végre van szabad hely” felkiáltással. A helyet átadó nénin lehetett látni, hogy nehezen jár így duplán bunkóságnak gondolom ilyen esetben az ülőhely befoglalását. A poén az egészben az volt, hogy a helyet befoglaló hölgyemény volt utána a leghangosabb, hogy milyen bunkó mindenki, hogy az apukának és a két kislánynak nem adják át a helyüket. Végül leszálltak a deákon.

Az én utam a Batthyány térig tartott és mielőtt leszálltam véletlenül meghallottam, hogy a másik két idős hölgy, akik az ajtó mellett ülnek, mit is beszélnek.

Szerintük a mai fiatalok mind semmittevők és nem dolgoznak, na meg persze jött a szokásos “amikor én fiatal voltam” mondat. Egy kicsit igazságtalannak érzem ezeket a dolgokat, mert hogyha már a nyugdíjasok elvárják, hogy ne általánosítsuk őket, akkor fordított esetben mi fiatalabbak is elvárhatnánk ezt. Már csak azért is mondom ezt, mert a környezetemben minden barátom, ismerősöm vagy felsőoktatásban tanul, vagy keményen dolgozik. A nyugdíjasokat sem általánosítom, mert vannak nyugdíjas ismerőseim és mind nagyon különbözők.

Remélem mindenkinek jól telt a hétvégéje. Nekem nagyon gyorsnak tűnt. Most még éppen Johira várok, hogy angolozzunk kicsit, illetve, hogy ötleteljünk az új rovattal kapcsolatban.

További szép napot! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s