Éppen ma 30 éve, hogy Londonban bemutatták Az Operaház Fantomja című musicalt.

Az elmúlt 30 évben Webber musicaljét 167 városban és 36 országban mutatták be. Magyarországon a Madách Színházban szerepel repertoáron a darab. Webber Christine szerepét akkori feleségének, Sarah Brightmannek írta, aki a londoni és a Broadway előadásokon játszotta a főhőst. A darabot Harold Prince rendezte, aki Webber Evita című musicaljét is színre vitte. Habár a musical vegyes fogadtatást kapott a kritikusoktól, hatalmas közönségsikere lett. Magyarországon először 2004-ben mutatták be a Madách színházban.

Miről is mesél a Fantom?

1905. Elárverezik a párizsi Operaház teljes hajdani berendezéseit. Többek között egy csillárt, amely a kikiáltó szerint egy máig sem tisztázott baleset okozója volt. A baleset tetteseként az Operaház titokzatos Fantomját emlegették.

Kigyulladnak a csillár fényei, és egyszerre régi pompájában ragyog fel az egykori párizsi Operaház.

Felidéződik egy nagy szerelem története. Szereplői: Raoul, a romantikus fiatal gróf és Christine, a bájos, tehetséges énekesnő. Kettőjük között azonban ott áll egy titokzatos harmadik személy, aki mindent elkövet boldogságuk ellen.

A rejtélyes harmadik: az Operaház Fantomja, aki a színház alatti labirintusban él. Ez az ember nem riad vissza semmilyen eszköztől, hogy elnyerje Christine szerelmét.

Ki ez a fantasztikus lény?

Zseniális zenész, tudós, építész, feltaláló, szenvedélyes szerelmes vagy szörnyszülött zsaroló gyilkos? Erről szól ez az este, erről szól ez a – Andrew Lloyd Webber csodás zenéjével átszőtt – szenvedélyes és látványos musical – írja a Madách Színház ajánlójában.

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s