Sziasztok újra!

A mai napra nem csak a halloweenes írásomat szántam, hanem gondoltam bele vágok a nagyban beharangozott MÁV Tales című rovatom első részébe. Ahogyan korábban említettem ezekben az írásaimban fogom összegyűjteni, a három és fél év vicces és kevésbé vicces MÁV-os tapasztalataimat.

Ma az egyik legkedvencebb történetemet fogom elmesélni, amin azóta is nevetek. Az eset 2014 őszén történt. Akkoriban még napi szinten ingáztam Komárom és Budapest között és az akkori menetrend szerint még a kis piros flirt vonatoknak Komárom volt a végállomása. Általában ezen a vonalon két egységes vonatok szoktak közlekedni, de akkor néhány hónapig a reggeli vonatok, csak egy egységgel közlekedtek. Ilyenkor mindig indulás előtt negyed órával kimentem már, mert szükségem volt ülőhelyre.

Rendesen menetrend szerint 8:10-kor el is indult a vonat. Az egy egységnek köszönhetően, amire Tatabányára értünk a vonaton már csak állóhelyek voltak, mert a reggeli órákban mindig rengetegen szálltak fel.

Tatabányáról kiindul a vonat, amikor meglátom, hogy a kalauz hölgy nagyban rendezkedik a vonat közepén. Gondoltam biztos valaki jegy nélkül utazott és azért állította fel, mert le akarja tenni a következő állomáson. Amikor ez történt még fel sem tűnt, hogy szinte csak diákokat állított fel.

Majd odaért hozzám is, elkérte a bérletem, majd a diákigazolványom, amiket hosszas ideig vizsgált, majd kicsit sem mondhatni udvarias módon felszólított, hogy adjam át az ülőhelyet azok számára, akik teljes árú jeggyel vagy bérlettel közlekednek, mert nekik elsőbbségük van.

Írásaimból tudhatjátok nagyjából, hogy mit gondolok az ilyen dolgokról. 😀 Természetesen nem álltam fel, nem adtam át a helyemet senkinek sem és a kalauz hölgyemény pedig befenyített, hogy le fog tessékelni a következő állomáson. Akkor megmondtam neki, hogy tök mindegy, hogy ki milyen jeggyel vagy bérlettel utazik, mert én is minden hónapban tisztességesen megveszem a bérletet, sosem bliccelek vonaton és igenis van jogom ülőhyelyet foglalni még diákkedvezménnyel is.

A kaller néni még vagy 10 percet vitatkozott velem, miközben már rég a fejemen volt a füles és nagyban zenét hallgattam.

Veletek is történt már ilyen. Ha tetszett ez a cikk akkor lent nyomjatok egy lájkot, ha pedig saját vonatozós történetetek van, azt hagyjátok meg a cikk alatt egy kommentben. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s