americanflagsSziasztok!

Nemrég rendezgettem a cikkeket itt az oldalamon és átfutottam, hogy milyen témákkal is foglalkoztam idáig, illetve átfutottam azokat a kommenteket is, amiket másfél év alatt hagytatok a cikkeim alatt. Nagyon jó volt látni, hogy a sok negatív hangvételű véleménynyilvánítás mellett azért akadtak dicsérő szavak is.

A negatív kritikák közül rengeteg szólt arról, hogy miért is foglalkozom ennyit más országok kultúrájával és szokásaival. Összesen két ország van, amit imádok. Az egyik Finnország, ahol már több ízben is jártam, a másik pedig az Egyesült Államok, ahová még sajnos nem jutottam el, de benne van a 10 éves tervemben. 😀

Gondolhatjátok, hogy nem Finnország miatt kaptam a fikázást, hanem Amerika miatt, hogy az milyen egy bűnös ország és milyen buta emberek lakják és többen próbáltatok megóvni, hogy ne legyek én is olyan. Én úgy gondolom, hogy attól nem leszünk rosszabb emberek, mert teszik más országok kultúrája és nevezetességei.

Nekem az Amerika iránti szeretetem egészen gyerekkoromból származik. Anno rengeteg olyan filmet néztem, ami Amerikában játszódott és valahogyan mindig is tetszettek a felhőkarcolók, a sárga taxik, meg, hogy éjszaka a sugárutak fényesek, a Time Square hatalmas fényes és színes hirdetőtáblái. Élveztem, amikor megnéztem először a Reszkessetek Betőrök második részét, ahol a kis Kevin végigjárta New York utcáit és mindig arra vágytam, hogy egyszer én is ott lehessek. Sajnos a World Trade Centre ikertornyait már nem láthatom, ami ma napig egy hatalmas fájó pont az életemben, de ezen kívül ott van a Central Park, a Szabadság Szobor és a többi toronyház, amit nagyon szívesen megnéznék. Na és életem nagy vágya, hogy egyszer karácsonykor meglátogathassam a Rockefeller Centre hatalmas karácsonyfáját és a szilvesztert pedig több milliós tömeg között ünnepelhessem a Time Square-en, de akár szívesen átélném azt is, hogy milyen egy igazi halloweeni buli a Nagy Almában.

Szóval nekem a legnagyobb vágyam, hogy egyszer eljuthassak azokra a helyszínekre, amiket a filmekben láttam és ahol álmaimban már jártam.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s