906590_10151598857122318_417336532_o-1-a6c94dNagy-Britanniában, ha eldobsz egy követ, az biztos, hogy eltalálsz egy kísértetjárta házat. Azonban szinten minden sarkon van az Egyesült Államokban is. Az alábbiakban felsorolunk 13 híres kísértetjárta helyet az USA-ban. A hivatalos internetes oldalak nem mondanak el túl sokat a kísértetekről, amelyek ott találhatóak, de a legendák még mindig kitartanak.

A Biltmore Birtok, Asheville
A gótikus palota úgy néz ki, mintha megállt volna az idő a Francia Forradalom idején és a birtokot többen látogatják meg, mint Elvis házát. A Vanderbilt övegy sokáig beszélgetett férje szellemével, miiután férje 1914-ben meghalt. Az emberek mániákus nevetést hallanak visszhangozni a 250 szobán keresztül, és gyakran látnak egy fejetlen narancssárga macskát, valamint egy nőt fekete ruhában a második emeleti ablakban, amint egy pincérnő pezsgős poharat nyújt neki, majd eltűnik. A számlával együtt.

A Fehér Ház, Washington
Andre Jackson és a még híresebb Abraham Lincoln elnökök keresztüllibbennek a Fehér Ház előszobáin, és ugyanígy tesz egy szellem is, aki kiteregeti a mosott ruhát – még most is, hogy már mosógépeket helyeztek el. A kísértet történetekre tett minden utalást eltávolítottak a hivatalos internetes oldalról, miután Obamáék beköltöztek.

Amityville Horror Ház, Amityville, New York állam
Zöld nyálka, fekete vécék és több csapat légy tört ki a házból, miután egy családot gyilkoltak meg ott. A történetből nyolc filmet is készítettek és 2005-ben egy feldolgozást. A legérdekesebb dolog pedig az, hogy a ház úgy néz ki, mint egy hatalmas, mosolygó arc.

Winchester Rejtélyek Háza, San José, Kalifornia
Egy zavarodott örökösnő építtette ezt a hatalmas és masszív Viktoriánus udvarházat, aki azt hitte, hogy belehal, ha leállítják az építkezést. Nos, az örökösnő meghalt és az emberek még mindig jelentenek becsapódó ajtókat, ablakokat és látják a szellemét a lépcsőházban, amik a semmibe vezetnek, valószínűleg megpróbál rájönni, hogy hogy keveredhet ki abból a hatalmas útvesztőből.

A Chandler birtok, Suffolk Megye, New York
Marilyn Monroe élt itt, de nem csak az ő szelleme, amely itt időzik a romok között, mely úgy néz ki, mintha a The Blair Witch Project-ből lenne. A sátánhívők összegyűlnek a romokban, hogy kapcsolatba lépjenek egy különösen gonosz karakterrel, akinek a beceneve “Whacker,” és ez valószínűleg elég hátborzongató.

Villa Paula Udvarház, Miami, Florida
Úgy tűnik, hogy egy macskagyűlölő szellem irányítja a hatalmas vaskapukat a bejáratnál, amik becsapódnak, megmagyarázhatatlanul becsukódnak, amikor macska van a kapuban, és egyik macskának sincs kilenc élete. Sámos kopogó szellemet is láttak már, valamint egy síró nőt, egy férfit cilinderben. Mások elmondták, ha sokáig szagolgatták a rózsákat a kertben, egy idő után eltűnt az illata és helyette kávéillatot éreztek, évtizedekkel ezelőtt az épület a kubai nagykövetség helye volt.

Little Bighorn Battlefield ház, Crow Agency, Montana
Custer tábornok weblapja szerint Custernek volt egy kis kőháza, amit 1894-ben építettek a csatatérről származó sziklákból. Úgy tűnik, hogy a háború áldozatai közül néhány kísérti az épületet, fényeket kapcsol be, csatakiáltások hangjait hallani és nyerítő lovakét. Néhány alkalommal egy pödrött bajuszos katona szellemét is látták, bánatos arckifejezéssel, biztos azért, mert pödrött bajsza volt.

Belcourt Kastély, Newport
Szellemvadászok rengeteg szellemet rögzítettek ebben a házban, főleg a kétemeletes gótikus bálteremben. A bútorokat kísértik az egész házban, mint páldául a mozgó, üres páncél, egy kísérteties szék, és van egy tükör, amelyben az emberek nem látják saját magukat, de at látják, hogy a tükör mozog.

Lemp Udvarház, St. Louis
Az épület kísérteties történetét felhasználva, a ház szellemvadász túrákat kínál és évente ünnepséget rendez, megemlékezve William Lemp 1904-ben bekövetkezett öngyilkosságára, valamint az első St. Louis-ban fözött sör hordójának megcsapolására a szesztilalom óta. A  szellemek közé tartozik Lavendar Hölgy és a “Majomarcú” fiú, aki hölgy torzszülött fia, és aki a padlásablakból leskelődik. A söröspince és a mészkőbarlangok a ház alatt vannak és a személyzet úgy hívja, hogy a “Pokol kapuja”.

Lizzie Borden ház, Springfield
A ház, ahol Lizzie bántotta a szüleit, szintén otthona néhány nyugtalan léleknek. Az emberek látták a lepedőket összegyűrödni, látták egy test nyomait a matracon és a párnákon. Valamint egy fejetlen szellemet is láttak időnként, amit megmagyarázhat az a tény, hogy Mr Bordent a feje nélkül temették el.

Rosewell Ültetvény, Gloucerster Megye, Vancouver
Az itt lévő három emeletes téglakandallók hátborzongató romjai tökéletes törzshelye a szellemeknek, akik állítólag olyan rabszolgák, akiket a pincében befalaztak. A munkások elmondták, hogy a legjobb időpont, hogy szellemet láss, az délután fél négy és négy között van, épp zárás előtt.

A Boszorkányok Kastélya, Portland, Oregon
A helybéliek leleplezik annak a mítoszát, hogy ez lenne az Indiai temetők és az állam első akasztottjainak weboldala. Nem, ők tudják, hogy az igazi kísértettörténetek tatalmazzák azokat a gyilkosságokat, melyek az oldalon szerepelnek. Megmagyarázhatatlan fényhatások és “szellem háborúk” rendszeres észlelése, ahol egymással csatáznak a lelkek… ez alapján a hely úgy hangzik aktívabb, mint Disneyland Kísértetkastélya.

A Szellemjárta Halottasház, New Orleans
Végig kell menned a temetőn, hogy elérj ehhez a házhoz, ami valaha egy Ravencroft nevű temetkezési vállalkozó otthona volt. Úgy ismerték, mint aki élő és halott testekkel kísérletezett, lecsapolva a testeket, hogy felfedezze a halhatatlanságot. A legaktívabb kísértetjárta házként tartják nyilván az országban a természetfeletti szakértők.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s