Sziasztok!

Újra itt vagyok és egy újabb emlékezetes esetet hoztam nektek, ami a Magyar Állami Vasutak egyik szerelvényén történt Komáromba hazajövet.

Már nem emlékszem pontosan, de úgy rémlik, hogy Bicskén szállt fel egy anyuka a 8-9 éves gyerekével együtt és leültek hozzám, mert csak nálam volt szabad kettes hely. A gyerek nagyon eleven volt, izgett-mozgott oda vissza, amikor ült, akkor sem tudott nyugton maradni. Majd eljött a pillanat, amikor engem pécézett ki, illetve a laptopomat, amit elkezdett rugdosni. Először próbáltam úgy ülni, hogy ne érje el, de mindig elérte. Akkor volt új a laptopom és mindig is vigyáztam az ilyen cuccaimra.

Amikor nagyon nem tudtam, már hogyan fordulni, megkértem szépen az anyukát, hogy szóljon a kisfiúnak, mert rugdossa a laptopot és új és nem szeretném ha baja legyen. Anyukából erre a kérésemre kibújt az anyatigris. Hős amazonként a kisfia védelmére kelt. Kikérte magának, hogy milyen jogon akarom én megmondani a gyerekének, hogy mit csinálhat és mit nem. Továbbá elmagyarázta nekem, hogy ő nem korlátozza a gyerekét és mindent megenged neki, hogy boldog gyerekkora legyen és nem tűri el, hogy ebbe bárki is beleszóljon. Ezen kívül megkaptam, hogy csak azután nyissam ki a számat, ha én is rendelkezem már szülői tapasztalatokkal, na meg az én kurva anyámat azért mert a laptopomat merem használni a vonaton, ezzel akadályozva az utastársaim kényelmes utazását.

Nagyon szép és jó, hogy ilyen anyatigrisek vannak, hogy minden körülmények között kiállnak a gyerekeikért, de azzal nem tesznek jót nekik, ha mindent megengednek és nem fegyelmezik őket. Egészséges keretek között muszáj a gyerekeket megnevelni.