Sziasztok!

Éppen utazom Pestre és nagyon unatkozom a vonaton. Gondoltam írok egy kicsit, hiszen mást nehezen tudok itt csinálni. Ismét egy kedvenc filmemet választottam ki. Múltkor írtam már az Óz a csodák csodájáról, ami gyerekkoromban meghatározó volt. Hasonló nagyon kedvenc filmem, illetve filmtrilógiám a Star Wars volt.

Úgy 8-9 éves lehettem, amikor először láttam az akkor meglévő Star Wars filmeket. Először a Baljós Árnyakat sikerült látnom, majd utána sorrendben az eredeti trilógia részeit. Mai napig nagyon kihat az életemre a Star Wars világa. A filmeken kívül rengeteg könyvet elolvastam és játszottam Star Wars-os játékokkal is.

Szerintem rajtam kívül kevés olyan nagy rajongó van, mint én. Igen, nekem fáj, ha valaki azt mondja, hogy lézerkard a fénykard helyett. Bár annyira nem vagyok fanatikus, hogy csak az eredeti trilógiát fogadjam el Star Wars filmeknek. Igaz, hogy az előzménytrilógia kevésbé sikerült jobban, de azt kell mondanom, hogy a Sith-ek Bosszúja még tetszett is. Pláne a végén katartikus élmény volt, amikor Darth Vader és az Uralkodó egy csillagromboló fedélzetéről figyelik az első halálcsillag építését.

Mint korábban említettem számítógépes játékokat is sikerült kipróbálni. A 2003-as Knights of the Old Republic első részét nagyon szerettem. A története is kiváló volt és a grafika is az akkori igényeknek megfelelt.

A filmekhez hozzátartoznak még John Williams által komponált filmzenék is. Tavaly decemberben nem sok reményt fűztem a Disney által kreált 7. részhez, de hatalmasat dobott az egészen, hogy ismét John Williams alkotta meg hozzá a zenét. Csak emiatt voltam hajlandó megnézni ezt a Disney szörnyeteget.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s