2rwxeqSziasztok!

Remélem jól vagytok, én tegnap kicsit kiszellőztettem a fejem és kiengedtem a gőzt egy kis Ikeázással. 😀 Tegnap kicsit átnéztem, hogy korábban milyen témák voltak és mik voltak azok, amikről régen írtam. Az egyik ilyen a gyerekkori kedvenceimről szóló cikkek voltak. Akkor már írtam, hogy mennyire szerettem a LEGOT-t, az Oroszlánkirályt, a Pokémont vagy a The Sims-et.

Most egy kicsit régebbre nyúltam vissza, egészen kisóvodás koromig. Amikor 3-4 éves voltam még csak egy mesecsatorna volt, a Cartoon Network, az is csak angolul. Annyira nagyon sok mese sem volt rajta és legtöbbjük igen nagy kreténség volt. Viszont volt egy olyan mese, amit kimondottan szerettem ez pedig a Thomas a gőzmozdony volt. Emlékeim szerint nem sokáig volt a képernyőn, de amíg volt mindig azt vártam. Pár éve megtaláltam a Youtube-on néhány régebbi epizódot és jó volt nosztalgiázni kicsit.

Időközben megtudtam, hogy a Thomas mese mai napig képernyőn van és Magyarországon a Minimax tűzte műsorára. 2010-es évektől a korábban terepasztalon, modellekkel és bábokkal forgatott mesét is elérte a modern technika és azóta CGI technológiával készítik.

Nektek mi volt a kedvenc mesétek? 🙂