Sziasztok!

Egy ideje már terveztem, hogy írok ezzel kapcsolatban is, de csak most jutottam el odáig. Néhány hete robbant be Youtube-ra ez a bizonyos PPAP dal. Nekem is egyik ismerősöm mutatta és azóta sem értem, hogy mégis mi az értelme ennek az ordas baromságnak.

Meg is mutatom miről van szó:

Szóval ez a toll-ananász-alma dalocska, aminek az ég világon semmi értelme nincs.

I have a pen. I have an apple. Oh. Apple-pen! 

I have a pen. I have (a) pineapple. Oh. Pineapple-pen!

Apple-ően. Pineapple-pen. Pen-Pineapple-Apple-Pen.

Ennyi az egész “dalszöveg”. Az alapfokú angol nyelvtudással is tökéletesen értelmezhető dalszöveg kiegészülve a vizuális effektusokkal maga a megtestesült dadaizmus, amiről túlzás lenne azt állítani, hogy erős gondolatiságot tartalmaz, de pont ezért befogadható mindenütt. Gyakorlatilag másolja a már említett Psy-i hozzávalókat, és tökéletes vírusvideóvá válik.

PikotaroAz eredeti verziót a YouTube-on már 7 milliónál is többen látták, a 9GAG beszállásával pedig Facebook videóként már több, mint 55 millióan. Az igazi, Gangnam Style-i értelemben vett nagy bumm még várat magára, de népszerűségét jól mutatja, hogy rengeteg altípusa is létezik, többek között ez a tizenegy perces verzió is, amelyben az ízlésesen öltözött művész után a rajongók is eltátogják a számot.

A dal író-előadója Piko-Taro, aki sokak szerint úgy néz ki, mint a népszerű japán anime/manga sorozat, a One Piece egyik szereplője, Borsalino. A „Sárga Majomnak” is becézett admirális teste fényből épül fel, és annak ellenére, hogy képes a fény sebességével megegyező iramban közlekedni, tök hülyén mozog. Erejét a Démongyümölcsöknek köszönheti.