rogue-one-recon-headerSziasztok!

Végre eljött ez a perc is kedves kis zöld barátom… 😀 Kezdhetném így is az írásomat, ugyanis végre megérkezett a Rogue One a mozikba, a Star Wars univerzumában játszódó spin-off film. Amióta a Disney megvette Lucastól a Star Wars jogait, azóta egész jól rákapcsoltak az új filmek gyártására, ami több szempontból jó és rossz is egyben. 2015 decemberében érkezett ez a csodálatos The Force Awakens, ami a nagy várakozás ellenére nem lett valami nagy siker, amit meg is tudok érteni, mert mind a történet, mind a szereplők nagy csalódások voltak számomra. Na meg a sok Disney poénkodás, ami maximálisan tönkretette azt a bizonyos Star Wars érzést.

Pont a 2015-ös The Force Awakens miatt kicsit féltem ettől az új filmtől, de azért vártam. Igen, vártam annak ellenére, hogy Disney, mert már a trailerek is sokkal jobbak voltak ehhez a filmhez. Emlékszem, amikor kijött a második trailer, aminek a végén 2 másodpercre mutatták Vadert és majd összecsináltam magam, hogy a filmtörténet legikonikusabb főgonosza visszatér.

Most pedig akkor megpróbálok írni egy kicsit a filmről, ígérem ezúttal spoiler mentesen próbálom azt tenni, vagy csak minimális dolgokat árulok el.

Azt szerintem mindenki tudja, hogy a történet, a 3. és 4. rész között játszódik, pontosabban a 4. rész cselekvése előtt közvetlen. Megtudhatjuk, hogy a Halál Csillag hogyan épült és hogy hogyan jutnak el a tervek a lázadókhoz. Maga a történet szerintem baromi jól lett kitalálva, szuper módon illeszkedik mindkét filmtrilógiához. Rengeteg karakter visszatérés volt, mint, ahogyan a trailerekből és a hírekből is megtudhattuk, hogy színre lép Mon Mothma és BAil Organa szenátorok és szerintem nem árulok el nagy titkot azzal, hogy C-3Po és R2D2 és feltűnnek egy cameo erejéig (itt szeretném megjegyezni, hogy számomra a film egyik legszomorúbb jelenete volt, hogy C-3Po már nem Józsa Imre hangján szólalt meg 😦 ). Természetesen nem felejthetem ki a legnagyobb visszatérőt sem, aki nem már, mint DARTH VADER.

Itt szeretnék kicsit kitérni Vaderre. Hogyan is ismerhettük meg idáig ezt a karaktert. Egykori jedi lovag, akit Anakin Skywalkernek hívtak, de elárulta a rendet, lemészárolta a jediket a 66 parancs alkalmával, majd egykori mestere keze által megcsonkult a Mustafaron. Jött a nagy NEEEEEM jelenet, mint megtört bukott jedi, aki elveszítette élete szerelmét és végleg behódolt a sötét oldalnak. Majd jött ugye az eredeti trilógiában a megjelenése, ahol a kezdetekben még kegyetlenkedő sith nagyúr, de az idő haladtával, ahogyan megtudja, hogy van fia, egyre inkább elgyengül visszakacsintgat a világosság felé. Szememben Vader sosem volt az a hatalmas erős jellem. Na ebben a filmben sikerült bemutatniuk, hogy Vadertől miért is rettegett a galaxis annyira. Meghajolok ezennel a Disney előtt.

Összességében azt kell hogy mondjam, hogy ez a film vetekszik az eredeti trilógia epizódjainak a színvonalával. Nagyon régóta nem éreztem már azt hogy egy igazi Star Wars filmet nézek, itt sikerült ezt előhozni. Egyetlen negatívumot viszint meg kell említenem, az pedig a filmzene. Nagyon érezhető volt, hogy nem John Williams komponált most. Sajnos a tipikus Star Wars zenei motívumok is csak nagyon-nagyon ritkán jelentek meg.

Mindenkinek ajánlom, aki szereti a Star Wars univerzumát.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s