lansford-imageSziasztok!

Ezennel egy friss, mai vonatos élményemet szeretném megosztani veletek. Mentem Pestre edzeni, mint mindig és Tatán felszáll a vonatra egy család szülők 20-as éveik közepén lehettek, a gyerek olyan 4-5 éves körül lehetett.

Nem volt velük különösebben semmi extra, amikor felszálltak, elkezdtek mogyorót enni, majd a kislány elkezdett beszélni, mint egy amolyan 4-5 éves gyerek. A szülőkön látszott, hogy az agyukra megy. Mindenért szóltak neki, bármit kérdezett, vagy mondott. Nem volt olyan dolog, amiért nem hülyézték volna le. A legszebb szavak a hülye, idióta és a k*rva anyádat volt.

Majd eljött az a pillanat, amin én is teljesen kiakadtam és az egész vonat azt hallgatta. Sütött a nap és a kislány megjegyezte, hogy el kellett volna hozni a napszemüvegét, mert bántja a szemét a fény. A kedves anyuka az apukával együtt kikelve elkezdtek kiabálni a kislánnyal, hogy ne beszéljen ekkora marhaságokat. A szülők szerint a napszemüveg az egy nyári viselet és csak az idióták azok akik télen felveszik.

Kérdem én, mi köze van a napszemüvegnek a télhez??? Ha jól tudom a napszemüvegnek az a funkciója, hogy a szemet védje az erős napsugaraktól, hogy ne égjen ki az ember retinája. Meg gondoljunk bele, hogyha esik a hó és az arról visszaverődő fény a legrosszabb dolog. Olyankor elengedhetetlen, hogy az ember ne rakja fel a napszemüvegét. Én is hordom és nem szégyellem. Ha kell, akkor kell.

Amúgy a szülőkön látszott végig, hogy semmi türelmük nincs a gyerekükhöz értem ezt azalatt is, hogy az anyuka például nem engedte a kislánynak azt sem, hogy megölelje, arra hivatkozva, hogy őt ne égesse már le a vonaton mindenki előtt.

A legjobban az a jelenet verte ki a biztosítékot, amikor az anyuka azért adott egy pofont a kislánynak mert miközben vette fel a kabátját leejtette a sapkáját a földre.

Az ilyennek minek gyerek. Én sem vagyok annyira oda a gyerekekért és úgy gondolom, hogy egy olyan szituációban, amikor a gyerek hisztizik vagy olyan hülyeséget csinál, amivel veszélyezteti önmagát vagy másokat, akkor igenis egy jól irányzott makarenkoi szükséges, de ilyen esetben csak erőfitogtatás a szülő részéről.

Ha esetleg nektek is van hasonló élményetek, akkor hagyjátok meg a cikk alatt kommentben.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s