how-to-lose-every-argument-you-get-in-paul-jolicoeurSziasztok!

Biztos veletek is előfordult már, hogy leírtátok a tapasztalataitokat, véleményeiteket facebookon és azzal egy lavinát indítottatok el. Velem is előfordult tegnap, hogy egy élményemet leírtam és egyből érkeztek is a különböző stílusú véleménynyilvánítások.

Ilyenkor a legtöbb esetben mindenki a saját véleményét védi hevesen, ami nem is baj, mert, ha valakinek van egy álláspontja, akkor azért álljon is ki a végletekig. Viszont két dolog van ebben, amit nem szeretek. Ezek a viták nagyon sokszor vulgáris kifejezésekkel megspékelt veszekedésekbe torkollnak, aminek aztán tényleg semmi értelme, azért, mert ha esetleg csúnyább szóval fejezzük ki magunkat az még nem lesz hatásosabb. A másik meg amit még nagyon, de nagyon nem szeretek, ha a vitapartnerek elkezdik sértegetni egymást.

Az én bejegyzésem alatt mérsékelten és burkoltabban történt a vita, aminek örülök is, hogy nem lett durvább a helyzet.

A legfontosabb, hogy mindenkinek megvan a saját véleménye és fontos, hogy kiálljunk az igazunkért, de mindent csak normális, kulturált emberek módjára. Most csak ilyen kis szösszenetnyi írással készültem. Nemsokára egy újabb cikkekkel fogok jelentkezni, ahol több mindenről is olvashattok, mint például, hogy a finnek hogyan ünneplik a szilvesztert.

Addig is legyetek jók. Illetve hagyjátok meg kommentbe, ha nektek is volt már kínos szituációtok vagy vitátok a facebookon vagy akár a való életben. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s