2016Sziasztok!

Elérkezett az év utolsó napja. Nagyon sok minden történt idén, jó és rossz dolgok egyaránt. Én személy szerint úgy éreztem, hogy ez az év nagyon hamar eltelt, de tartalmasan telt. Egész év nagyon dolgos volt, egész évben nyáron voltam szabadságon három napot, a többi tanulással és munkával telt.

A blogolás terén is rengeteg minden történt velem. Eltelt egy újabb év és rengeteg témával foglalkoztam. Voltak olyan írások is amikkel nagyon megosztottam az olvasóimat, mint például az oktatás és a pedagógusok helyzete. Tudósítottam a tanárok tüntetéséről áprilisban, de rengeteg más minden is terítéken 15271922_10206265419355027_6467039283700339242_ovolt. Az oldal rengeteg új rovattal bővült, folytattam az ismeretterjesztést is a finn és amerikai témákban, emellett az egyik legjobb
barátommal, egyben személyi edzőmmel, Závodszky Johival létrehoztunk egy közös rovatot a Gym Storiest, amiben próbálunk segítséget nyújtani azoknak, akik szeretnének egészségesebb, mozgással teli életet élni. Új rovatként debütált még a MÁV Tales, ami az első cikk óta nagy népszerűségnek örvend. Itt a vonatos utazásaim alkalmával átélt történeteimet osztom meg veletek. Ezen kívül van még a gyerekkorom kedvenceiről és a kedvenc filmjeimről szóló rovat is.

Természetesen fel-fel bukkannak olyan írások is, amik rólam szólnak és amik segítségével bizonyos szintig betekintést engedek a mindennapjaimba és a magánéletembe is. Az aktuális témákat többször az adott helyzet hozta, mint például a szexuális védekezésről szóló cikkemet is.

Mit is adott nekem a 2016-os év? Idén is rengeteg új embert ismertem meg. Fotózások is voltak szép számmal, de sajnos nem annyi, mint a tavalyi évben. Az időbeosztásom idén ezt kevésbé engedte meg így kevesebb fotóval tudtam nektek előrukkolni, de ígérem, hogy 2017-ben ezen a dolgon próbálok szépíteni.

IMG_79132016 más szempontból is egy nagy évnek számított. Ez volt az első olyan év, amikor a komáromi Feszty iskola diákjai eljutottak végre a finnországi Poriba. Májusban 20 gyereket láttak vendégül a finnországi iskola tanárai és befogadócsaládjai. A szervezést már 2015 szeptemberében elkezdtük, az iskolában létrehoztunk egy finn klubot, ahol a gyerekek finnország kultúrájával ismerkedhettek meg. Rengeteg munka volt a szervezés májusig. Hatalmas eredménynek tudhatjuk be azt is, hogy a komáromi iskolák közül mi voltunk az elsők, akik repülővel utaztunk egy másik országba. Az utazás sikerét természetesen a sok-sok élmény koronázta meg, amivel a gyerekek gazdagodtak.

Foldesi_Margit_SZTermészetesen az idei évben nem csak siker és öröm volt, sok szomorú dolog is történt. Rengeteg embert veszítettünk el idén, akikről megemlékeztünk egy-egy cikk formájában. Itt most szeretném kiemelni dr. Földesi Margitot, aki nekünk az egyetemen az újkori magyar történelem szemináriumot tartotta. Ő mindenkinek egy nagy veszteség volt. A betegsége ellenére mindig életvidám volt, nagyon szerettük a humorát és soha nem éreztette másokkal azt, hogy mennyire beteg. Sajnos a kezelések miatt a mi kurzusunkat már nem tudta befejezni. Januárban a Híd TV egyik adásából tudtam meg halálhírét, ami mindannyiunkat lesújtott.

Olyan sok minden történt még idén, hogy szinte nyomon sem lehet követni. 🙂 Júliusban például elérte Magyarországot is a Pokémon Go! láz. Nagyon sok ember az utcákon okos telefonokkal a kezükben járták a várost, hogy megszerezhessék a pokémonokat. Őszintén szólva néha napján én is előveszem a telefonom és kikapcsolódás szintjén én is játszom vele, de nem tartom magam valami nagy függőnek.Pokemon-GO-letoltes-cover

Aztán a mozi világa is bővelkedett idén jó filmekkel. Kijött az X-Men filmek legújabb epizódja az Apokalipszis, ami nekem nagyon tetszett, bár annyira nem volt jó mint az előző rész. Nyáron jött szintén a Démonok között című film második része, ami a Warren házaspár paranormális nyomozásainak igaz történetén alapul.

darth-vaderDe természetesen a legnagyobb zsongást a legújabb Star Wars spin-off film, a Rogue One okozta. Nem véletlen nem írom Zsivány Egyesnek, mert szerintem ez egy nagyon idiótán hangzó cím. Én sem hagyhattam ki ezt, nagy Star Wars rajongóként, így már december 15-én a nemzetközi premier előtt egy nappal már láthattam. Azóta még kétszer láttam és azt kell mondanom, hogy az elmúlt évtized egyik legjobb Star Wars filmje lett ez a mostani. A sötétsége és gonoszsága felér a Birodalom Visszavág című epizóddal.

És ha már Star Wars, akkor megint egy szomorú hír és nagy veszteség a filmvilágban. Múlt héten elhunyt Carrie Fisher, a Leia hercegnőt alakító színésznő, akit anyukája is követett egy nappal később.

Azt el kell árulnom nektek, hogy ezt az évértékelő cikket már elkezdtem írni két hete és azóta folyamatosan bővítem, így ezeket a sorokat, amiket most olvastok már utólag írtam hozzá. Rengeteg mindent módosítottam és majd csak szilveszter délutánján fogom közzétenni. 😀 Annyi minden történt még az elmúlt két hétben is, hogy nem lett volna szabad az eredeti formájában közzétennem.

Arról még nem is beszéltem, hogy hogyan telt a karácsonyom. Nem egy szép emlék. Szenteste előestjén átjöttek szomszédaink és kicsit többet ittam a kelleténél. Nem kicsit berúgtam, aminek következményeképpen másnap lábra sem tudtam állni és este 7-kor tudtam csak kikelni az ágyból. Sajnos emiatt a családi karácsonyi ebédet ki kellett hagynom, de remélem a családom megérti és nem úgy tekinti, hogy szándékosan nem mentem el. (!)

10862650_10202465135510306_7688307030087502899_oImmáron 7 éve, hogy blogolok. Voltak különböző ismeretterjesztő oldalaim és lassan 2 éve már, hogy a személyes blogomat vezetem. Ez idő alatt egy megosztó személyiség lettem. Valakik szeretnek, valakik utálnak. Mindenki véleményét elfogadom.

“Harc az élet, élvezd és érezd, és kinccsé válik a csillagpor, ha nem riaszt el téged száz veszély!”

És most itt vagyok Pesten, ülök a kanapén és gondolkodom, hogy hogyan is zárjam le ezt a cikket. 😀

Talán a legegyszerűbb az, ha azt mondom, hogy mindenkinek kívánok sikerekben és boldogságban gazdag 2017-es esztendőt!

Jövőre találkozunk! 🙂

P.S.: Ezt a cikket Sándor Dániel tanítványomnak ajánlom, aki mindig megjegyzi, hogy milyen rövidek az írásaim. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s