11940717_1631127943837552_5174788854719922088_nSziasztok!

Éppen túl vagyok egy vizsgán az egyetemen. Mit is mondjak? Nem olyanra sikerült, mint amilyenre számítottam. 😀 Ma már nincs kedvem tanulni, ezért gondoltam megírom az éttermeket bemutató új sorozatok első cikkét.

Első körben gondoltam azt a helyet mutatom be, ahová a legtöbbször járok. Ez az Okay Italia olasz éterem. A fővárosban több Okay Italia is található, leginkább plázákban (Mamut, Aréna, Árkád, Westend) és van egy étterem a Szent István körúton is nem messze a Vígszínháztól.

Legelőször 2007-ben találkoztam ezzel az étteremlánccal, amikor Titanic kiállításra mentünk és előtte a Mamutban található olasz étteremben ettünk.Már akkor nagyon ízlett, a pizza, amit ettem és elhatároztam, hogy fogok én még ott enni.

Az Okay Italiával 2013-ban kerültem újra kapcsolatba, amikor elkezdtem az egyetemet és többször ott ebédeltem és azóta is többször töltöm ott a szabadidőmet a barátaimmal.

Az elmúlt pár évben mindegyik éttermet kipróbáltam, a legrosszabb tapasztalatom sajnos a körúton volt. Többször előfordult már, hogy későn kaptuk meg az innivalót és hideg volt az étel. A legutolsó alkalomkor sajnos nagyon kellemetlenül éreztem magam. 40-45 perc várakozás után kaptuk meg a pizzáinkat hidegen, majd amikor a számlát kértem szóltam, hogy kártyával szeretnék fizetni és kaptam egy készpénzes számlát meg egy kis grimaszt, mert szólni mertem az étel minősége miatt. A pontot az “i”-re az tette fel, amikor a pincérnő megkérdezte, hogy a terminálba milyen összeget írhat be.

Ez volt a negatív példa, de nem szabad megfeledkezni a pozitív példáról sem és nem utolsó sorban ennek a rovatnak nem is az lenne a lényege, hogy az éttermek sötét oldalát mutassam be.

2015 novemberében nyílt meg a Westendben, a mozi szinten a legújabb Okay Italia étterem. Már amikor láttam, hogy mi készülődik nagyon vártam a nyitást. Talán első vagy második nap mentünk oda, de már akkor kellemes csalódás volt. Kedves és gyors felszolgálás, finom ételek és kellemes hangulat. A barátommal azóta is törzsvendégek vagyunk és, ha olaszt kívánunk meg, akkor csak ide jövünk. Nyáron amúgy még hangulatosabb a hely, mert van terasza és egy nyári estén kellemes vacsorát lehet fogyasztani egy pohár nagyon finom házi limonádé mellett. Nagyon fontos, hogy a limonádéban itt igazi citrom és narancs van. Nekem abszolút No. 1-nak számít, pláne, hogy mindig kapunk 1-2 kedves szót.

 

Külön figyelmet kell szentelni a pizzának, ami állítom, hogy az egész városban itt a legfinomabb. Jól kinyújtott vékonytésztás pizza minőségi alapanyagokból.

Aki egy igazán hangulatos ebédre, vagy vacsorára vágyik annak csak ajánlani tudom a Westendben található Okay Italia éttermet. Én általában prosciutto pizzát, lazacos penne tésztát, vagy salátákat szoktam fogyasztani, de néha-néha megengedek magamnak egy kis finomságot tiramisu formájában, amit cuki kis csatos tégelyben szolgálnak fel.

Az étteremlánc többi éttermeit is kipróbáltam már, amíg a Westendben nem nyitott meg addig az Arénába szoktam járni, ott is kedvesek és jó a hangulat, de a ott a hely nem tudja feledtetni velem az, hogy egy plázában vagyok, ezt a westendi étteremnek sikerül elérnie.

Ha engem kérdeztek arról, hogy hol lehet finom olasz ételeket enni tökéletes kiszolgálással, akkor én csak az Okay Italia Westendben található éttermét tudom ajánlani. 🙂

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s