ablak-zsiraf_0Az előző kicsit szomorúbb cikkem után nosztalgiázzunk most egy kicsit. Gondoltam jó lenne egy ilyen retro percek minisorozatot összeállítani, aminek az első részébe most az Ablak-Zsiráf című könyvet választottam.

Bizonyára sokunkban kedves emlékeket éleszt fel ez a könyv ami idáig 3 színben jelent meg. Minden korosztály más színű Ablak-Zsiráfra emlékszik. Legelőször zöld volt 1971-től 1983-ig, majd jött az újítás és kék lett egészen az 1986-os kiadásig. 1991 és 2008 között piros színben adták ki, aztán a retro jegyében ismét kék lett 2009-től napjainkig.

Én 1992-ben születtem és 1998-ban kezdtem el az általános iskolát, így mi a tanórákon nem használtuk már, de emlékszem, hogy mindenkinek javasolták, hogy vegye ki a könyvtárból, vagy kérje azt a Jézuskától karácsonyra. Én először kivettem a könyvtárból, majd mivel imádom a könyveket ezért karácsonyra is ezt kértem, hogy otthon is legyen egy saját Ablak-Zsiráfom. Meg is kaptam szép élénk piros színben.

Aztán az évek szépen gyorsan elszálltak, nagyon hamar eltelt az alsó tagozat, majd a felső, aztán a középiskolai évek is csak úgy elrohantak. Ebben a nagy rohanásban az évek alatt az én szép kis piros Ablak-Zsiráf könyvem is elkeveredett valamerre, amit nagyon sajnáltam, hiszen még így 25 évesen is szeretem látni a gyerekkori könyveimet a polcomon és nagyon nehezen válok meg akármitől is. Elég ragaszkodó típus vagyok, amikor a szép régi karácsonyi díszek közül is eltörik akár egy is én nagyon sajnálom és valami akkor bennem is összetörik picit.

Szóval valahol az évek alatt elkallódott ez a könyv, de nemrég jártam egy könyvesboltban, ahol egyik kedves volt kolléganőm dolgozik és megláttam az Ablak-Zsiráfot. Igaz nem piros, hanem kék, de nem tudtam ellenállni és megvettem, így újra a birtokomban van ez a kis nagyszerű könyv. Néha-néha nosztalgiából belelapozgatok. 🙂 Amúgy gyerekeknek a mai napig egy tök jó dolog ez, igaz számukra kicsit divatját múltnak számíthat, de azért nem bánom, hogy régi könyveket újra kiadnak a régi stílusban, a régi rajzokkal.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s