olimpia2024bpcover-1Sziasztok!

Mostanában úton-útfélen kis standokkal találkozhatunk Budapest utcáin, ahol a 2024-es Olimpia játékok megszervezése ellen gyűjtenek aláírásokat. Azt veszem észre nagyon megosztó ez a téma és a lakosság úgymond 3 táborra oszlott szét. Az első tábor, akik ellenzik, mert sokba kerül, a másik tábor, akik mellette vannak, mert ez mekkora lehetőség és van a harmadik tábor, akik sz*rnak rá nagy ívben.

Én az első tábort erősítem, akik ellene vannak. Nem azért, mert ez most olyan menő dolog, hogy vonulunk egy csorda után, hanem mert úgy látom sokkal több kiadással járna ez az esemény, mint bevétellel.

Rengeteg probléma van az országban, amiről az emberek többsége szeret megfeledkezni. Az Olimpiával is most elvakítják az embereket, hogy ez mekkora dolog, hogy megrendezhetjük.

Szerintem, amíg a közegészségügy, a köznevelés és a többi ilyen színvonalon van, addig ne az Olimpiára költsék a pénzt. Szégyen, hogy a közkórházakban a betegek egy szelet kenyeret kapnak csak vacsorára, vagy hogy több iskolában nincs fűtés, a tanárok nem kapnak krétát, taneszközöket. De akár elég végigmenni Budapest utcáin és körülnézni. Sajnos egyre több a hajléktalan és egyre kevesebb lehetőségük van meghúzni magukat éjszakai szállásokon. Ezen a télen elég nagy hidegek voltak és sokan megfagytak, de a lényeg, hogy fűtött gyepű stadion van Magyarországon. És itt csak elenyésző számú problémát említettem.

Amíg ezek a dolgok nincsenek megoldva az országban, addig ne akarjunk itt Olimpiát. Sajnos én nem írhattam alá a petíciót, mert nem rendelkezem budapesti lakcímmel, de akinek van, az menjen és írjon alá.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s