honved_1Sziasztok!

A facebook egy tökéletes játszótér mindenki számára, egy olyan felület, ahol mindenki őszintén kifejtheti a véleményét és mások reagálhatnak rá. Az imént belefutottam egy olyan témába, ami sok-sok éve nagyon megosztja az emberek véleményét. Ez a téma a sorkatonaság, illetve hogy szükség lenne-e rá Magyarországon.

A sorkatonaság intézményét Magyarországon 2004-ben szüntették meg és azóta mennek a viták az emberek körében, hogy ez jó vagy rossz döntés volt-e. Én nem fogom ezt bírálni itt 13 év elteltével csupán a véleményemet fogom elmondani róla.

Én 1992-ben születtem, így már kiestem ebből a katonáskodásból és nem is bánom, hogy ez így kimaradt nekem. Lehet mondani, hogy nyámnyila vagyok, meg hogy nem vagyok tökös, de nem is a katonaságtól lettek azok az emberek.

Manapság sokan mondják, hogy a fiatalok körében azért vannak ilyen nyegle, buzi és tiszteletlen fiúk, mert a katonaság nem tanította meg rá őket.

Először is a nyegleségre térnék ki. Azt mindenki el tudja dönteni, hogy szeretne-e javítani az állóképességén. Erre vannak konditermek és személyi edzők, akik meg szeretnének vékonyak maradni, azokat nem kell csesztetni emiatt. Másik meg, hogy itt megy a nagy buzizás. Elárulom a sorkatonaság idején is ugyanannyi homoszexuális volt mint most, maximum nem beszéltek róla és titokban éltek.

A másik dolog, amit rengetegszer emlegetnek az a tisztelet. Szerény véleményem szerint már kisgyerekkorban a szülők felelőssége az, hogy a gyereküket tiszteletre tanítsák. Akit a szülei, óvónői, tanárai nem tudtak megfegyelmezni 18 éve alatt, akkor azt nem a katonaság tanította meg erre.

Én 25 évesen úgy gondolom, hogy sorkatonaság nélkül is tudom mi az a tisztelet, eljárok edzeni is, hogy fizikailag is fitt legyek és nem mellesleg a munka sem büdös. Nekem ezekhez nem kellett a katonaság, elég volt hozzá a szüleim és a tanáraim útmutatása.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s