6359410895177411971062308490_only childSziasztok!

Tegnap facebookon egyik ismerősöm megosztott egy cikket, aminek az írója éppen azt ecsetelte, hogy miért nem szeretne második gyereket. Leírta, hogy ő úgy gondolja, hogy nem muszáj megfelelni, a mai normának, princípiumnak és az a család semennyivel nem ér kevesebbet, mint, ahol 2-3 vagy akár több gyerek is van. Továbbiakban azt is elég éles hangon véleményezte, aki a szociális támogatások miatt vállal csak több gyereket, hogy ilyen úton tegyen szert új lakásra.

Természetesen az írását nem kerülte el a rengeteg támadó komment. Rengetegen bírálták, hogy ő milyen önző és a gyereke is életképtelen lesz ezért. Rengetegen mondták, hogy a gyerek egyedül fog felnőni, mert nem lesz testvére és a jövőben nem számíthat senkire.

Most itt az alkalom, hogy aki ilyeneket gondol most elolvashassa egy igazi egyke véleményét erről a témáról. Én aztán igazán átéltem, hogy milyen az egykelét.

Kezdjük a legelején. Szüleim tudatosan terveztek csak egy gyereket a ’90-es évek elején, ők tisztában voltak a körülményekkel, meg a lehetőségeikkel. Ők nem a semmire vállaltak engem, egyikük sem frissen végzett középiskolás volt. Volt már addigra lakás, autó és mindketten dolgoztak.

Akkoriban természetesen nekik is mondták, hogy miért nem lesz második, meg, hogy egy gyerek nem gyerek, de ők ezzel nem foglalkoztak.

Engem a legjobban mindig az zavart, amikor a nagymamámmal mentünk valahová és, amikor öreg nénikkel találkoztunk mindig feltették a kérdést, hogy mikor jön a kistesó és, hogy ugye nagyin szeretnék? Természetesen a szájuk mindig tátva maradt, amikor két határozott nemmel válaszoltam.

Sosem éreztem hiányát egy testvérnek, mindig elvoltam egyedül. Rengeteget játszottam a LEGOimmal, sosem volt ez probléma, ha egyedül kellett lennem. Emiatt elég önálló lettem és soha nem okozott gondot a bevásárlás, vagy, hogy feladjak egy csekket a postán.

Mai napig megkapom a sajnálkozó megnyilvánulásokat, hogy milyen rossz nekem, mert egyedül kell lennem. Nem vagyok egyedül, vannak barátaim, ők mellettem állnak, ha bajban vagyok segítenek és számíthatok rájuk.

Nagyon sok olyan családot láttam már ahol a testvérek rengeteget veszekedtek az örökségen és egymás torkának estek akár 2 Forint miatt is.

Ne nézzük le azokat a szülőket, ahol csak egy gyerek van, ők sem érnek semennyivel kevesebbet és nem önzők azok akik, csak egy gyereket vállalnak. Sőt az egykék sem mind önzők.

Tartsuk tiszteletben mindenkinek a döntését és ne támadjuk egymást a gyerekszám miatt.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s