P1040997Sziasztok!

Hogy vagytok? Remélem minden rendben. Nekem kicsit sűrű volt ez a hét, ugyanis nagy fába vágtam a fejszém. A héten elkezdtem dolgozni óraadó angoltanárként Komáromban a TSZC Alapy Gáspár Szakgimnázium és Szakközépiskolában.

Úgy érzem pozitívan tudok vélekedni az első hét után. A kollégák nagyon kedvesek, befogadóak és rengeteget segítenek. Szerintem a diákok is jól fogadták a jelenlétem. Természetesen az első órák ismerkedéssel teltek, mert szeretem ismerni a diákjaimat, hogy mit szeretnek, mi az amiről szeretnek beszélni, ami alapján színesebbé tudom tenni az angol óráikat.

Akik ismernek, azok tudják, hogy a beszédközpontú oktatásban hiszek és az óráim 90%-a beszélgetéssel telik, így a későbbiekben sokkal könnyebben fognak tudni megszólalni. Ez alatt az egy hét alatt azt tapasztaltam, hogy ez a módszer még elég szokatlan a diákjaimnak, korábban nem csináltak ilyet, de ez nem csak itt van így, hanem a legtöbb köznevelési intézményben is.

Én szeretném, ha a jövőben a diákjaim nem csak a nyelvtani szabályokat tudnák tökéletesen, hanem beszélni is tudjanak és ne jöjjenek zavarba, ha esetleg egy külföldi leszólítja őket az utcán.

A küldetésem egyelőre erre a tanévre szól és már csak két és fél hónap van hátra, de szeretném elérni, hogy a diákjaimnak ne csak a 2-es legyen a cél, hanem inkább törekedjenek a jobb jegy elérésére.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s