17626125_1451322748246520_791917008576390487_nSziasztok!

Még sosem írtam TV reklámokról és nem azért mert nem érdekelnének, hanem mert szinte sosem nézek TV-t és általában mindig csak a facebookról értesülök, ha kikerül valami új gyöngyszem.

A legutóbbi ilyen alkotás Kasszás Erzsi CBA reklámja volt ami teljesen megosztotta az emberek véleményét. Valakik nagyon utálják, valakik szeretik. Én magam részéről ezt egy kedves, vidám reklámnak tartom, egyáltalán nem idegesít. Az külön tetszik, hogy a reklám után Balázs Andrea (Kasszás Erzsi alteregója 😀 ) a saját szarkasztikus humorával reagált a kommentekre. Hatalmas marketing.

Persze vannak olyan reklámok, amik nálam is kiverik a biztosítékot. Az egyik ilyen a Fluimucil reklám volt és a szegény kisgyerek, akit Ábelnek hívtak. Nem tehetek róla, tudom, hogy ő csak egy kisfiú és nem tehet semmiről, de nekem ez a reklám nagyon kiakasztó lett. Amúgy kíváncsi vagyok rá, hogy szegény Ábelt mennyire fogják majd szekálni emiatt a produkció miatt, pedig ő aztán tényleg nem tehet róla, hiszen csak egy gyerek. A sok kritika után a kisfiút újra szinkronizálták, de így sem lett sokkal jobb.

A másik reklám, amit kimondottan gyűlöltem, az a Maggi omlós cserke reklámja volt. Ebben a kis félperces szösszenetben is egy idegesítő kisfiú szerepelt, de Fluimucil Ábellel ellentétben ő nem csak kíváncsi volt, hanem okoskodó is. Értem itt azt, hogy a beszédhibájára akartak reflektálni a készítők úgy, hogy miután a nővére felszólítja, hogy az nem omlósz, hanem omlós, a gyerek, mintha le sem sz*rná az egészet kijelenti, hogy neki az akkor is omlósz. A készítőknek nem lett volna szabad ennyire rámenni erre a pöszeségre, hiszen manapság is rengeteg gyereket kell logopédushoz hordani, hogy megtanuljanak szépen, helyesen beszélni.

Azt tudni kell, hogy nem csak a TV-ben terjednek a reklámok, hanem az internetes felületeket is egyre jobban elárasztják. Igaz az én böngészőmön AdBlock bővítmény van, úgyhogy sokat nem látok belőlük, de a Youtube-on szinte mindenfajta TV-s és internetes promóciót fel lehet lelni.

Sosem fogom elfelejteni azt, amikor 10 éve még a nyelviskolában, amikor én is csak tanuló voltam első óránk volt az amerikai native teacher-ünkkel Kenzie-vel és videókat néztünk a neten. Akkor mutatott egy Amerikában későbbiekben betiltott óvszer reklámot. Akkor hatalmasat röhögtünk rajta, bár nem értem miért tiltották be.

Ezen kívül el kell mondanom azt is, hogy vannak kimondottan olyan reklámok, amiket szeretek és mindig várom belőlük a legújabbakat. Ez a termék a Coca-Cola. F. Áron most kezdené el mondani, hogy a Pepsi jobb, de ezzel nem vagyunk egy véleményen. Coca-cola is the BEST! 😛 (célzás egy bizonyos embernek és ő érteni is fogja).  Szóval én gyerekkorom óta imádom a Coke reklámokat. A legelső emlékem a 90-es évek közepén a karácsonyi reklám amikor a Coca kamionok mennek konvojban végig a szépen kivilágított karácsonyi kis városkákon és a háttérben pedig szól a Holidays are coming című dal. Persze ezen kívül a legtöbb Coke reklámot szeretem. Nagyon igényes mindegyik és a háttérzene is mindig a legjobb.

Szerettem volna ezzel lezárni a cikkemet, de időközben bekapcsoltam a TV-t és egyből a kutyaprotkós reklám fogadott. Erről inkább nem is mondok semmit. Álmodjatok szépeket! 😀

Egy gondolat “Folyton csak azok a reklámok…” bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s