6260a008db59d0858ae47ddba75cd149111401ceNem terveztem még egy cikket mára, már csak azért sem, mert mindjárt indulnom kell tanítani, de ez megér egy cikket. Szóval ma amikor indultam vissza Komáromba a Keleti pályaudvarról vennem kellett helyjegyet az IC-re és az automatánál nem tudtam tízezres bankjeggyel fizetni, ezért beálltam a jegypénztárhoz a sorba.

Oda is kerülök, befutós vagyok, kikértem a jegyeimet és már csak fizetnem kellett. Hónap vége van, ilyenkor a legtöbb embernek a bankszámlája már szinte üres és készpénzből is már csak a nagyobb címletek maradnak a pénztárcában. Nálam is ez a helyzet. Lényeg, hogy szerettem volna fizetni a tízezresemmel, erre a hölgyemény mondja, hogy adjak kisebbet, mert nem tud vissza adni. Mondtam természetesen, hogy adnék, ha lenne, de csak ez az egyetlen tízezresem van. Erre megkaptam, hogy vagy kisebb címlettel fizetek, vagy kártyával, különben nem adja ki a jegyet. Természetesen még 5 pénztár nyitva volt és egyáltalán nem volt hajlandó a szomszédos pénztárból váltót kérni, én meg megmondtam, hogy oldja meg, mert nekem szükségem van a jegyre. Nagy szájhúzogatással hátrament és hozott visszajárót és mélabús undorral kiadta a jegyet.

Miután ezt megosztottam a facebookon kaptam egy olyan kommentet, hogy nem kötelesek visszaadni(!), ha nagy címlettel fizetek irreálisan kicsi összeget. Na most nekem 1280 Ft-ot kellett fizetnem, azt nem gondolom, hogy az annyira irreálisan alacsony összeg lenne egy tízezreshez. A másik meg az, hogy ez nem pénzváltásnak minősül, mert a fizetési kötelezettségemet szerettem volna kiegyenlíteni, nem pedig egy nagy bankjegyet felváltatni kisebbekre.

Mindenesetre enyhén pofátlanságnak éreztem, hogy meg sem próbálta először megoldani a szituációt. A MÁV ismét bebizonyította, hogy nem az illemoktatásra fektetik a hangsúlyt. Ha már én normálisan viselkedem és megadom a tiszteletet másnak, akkor ezt jogosan várom el. Meg gondoljunk bele abba is, hogy ki van kiért.

Próbáltam utána nézni interneten, hogy ilyenkor mi a jogszabály, de nem sok használhatót találtam, úgyhogy aki tényleg ért is a témához és csak nem okoskodni képes az írjon és akkor írok erről egy külön cikket. Elérhető vagyok facebookon és a vollaigergo@gmail.com e-mail címen is.

Előre is köszönöm!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s