Sziasztok!

Most nem fogom agyon agonizálni magam különböző pénz visszaadási gondokon, sem a bunkó kallereken és mindenféle bosszankodást is mellőzni fogok. Ez egy kedves visszaemlékező cikk lesz.

Tegnap este volt olyan szerencsém, hogy életemben először hajat festhettem. Őszintén szólva nem ez lesz a kedvenc tevékenységem. Melírozás közben előjött a szó a 90-es évekről. Nagyon sok minden eszembe jutott annak ellenére, hogy én is a 90-es évek elején születtem (1992-ben 😉 ).

Első körben talán a rajzfilmek, sorozatok és a kereskedelmi televíziók délutáni és kora esti műsorszámai ugrottak be. Rajzfilmekből is természetesen a nagy Disney mesék voltak a kedvenceim. Rengeteg VHS kazettám volt, szinte mindegyiket rongyosra néztem. Hmm… VHS korszak, amikor még azt sem tudtuk, hogy mi az a DVD, vagy aikor már megjelentek olyan drágák voltak, hogy nem tudtuk őket megvenni, sőt még a kazettákat is nagyon sokszor át kellett gondolni. Természetesen a TV-ben is rengeteg olyan rajzfilm volt, amit szerettünk. Az RTL Klubon délutánonként ment a Disney mese délután a Kacsamesékkel vagy Balu kapitánnyal és persze hétvégente imádtuk a Jónás Rita féle kalózos Kölyök klubot, amiben különbözőfajta vetélkedőkkel készültek a gyerekeknek.

Amikor kicsit nagyobb lettem jöttek a sorozatok és a filmek is. A 90-es években virágzott legjobban talán a mexikói telenovella piac. Emlékszem nagymamámmal mindenfajta szappanoperát megnéztünk, még néhányra emlékszem is. Nagyon viccesek voltak. Ezen kívül a magyar sorozatok is ekkor élték fénykorukat. Első ilyen komolyabb teleregény a Szomszédok voltak, ami 1987-ben indult útjának és egészen 1999-ig műsoron volt. Pontosabban, ha úgy nézzük mai napig műsoron van, hiszen most éli igazi reneszánszát. Nem szabad elsiklani afelett sem, hogy 1997-ben indult útjára a Barátok közt is, ami akkor hatalmas újdonságnak számított. Amerikából is jöttek sorozatok dögivel. Az egyik nagy kedvencem a Bűbájos boszorkák voltak. Kimondottan az első 3 évada, amikor még Shannen Doherty is játszott benne.

Muszáj még valamit megjegyeznem itt. Először 1997-ben váltam igazi jedivé, amikor először megnézhettem a Star Wars új trilógiájának az új részét, a Baljós árnyakat. Akkoriban még nem is gondoltam bele, hogy Jar Jar Binks milyen gáz valójában.

Fura egy korszaknak tűnhet ez az időszak a mai gyerekeknek. Mi még nem a számítógép előtt nőttünk fel, nem volt alap dolog az internet. Sőt akkoriban a számítógép és az internet luxusnak számított. Szabadidőnkben bicikliztük, lejártunk bandázni a játszótérre és nem estünk kétségbe, ha nem volt valami elérhető a torrenten.

Mit is mondhatnék még a 90-es évekről? Talán a zenei ízlésről és az öltözködésről. Emlékszem majd meghaltam egy walkman-ért, csak hogy hazafelé az iskolából tudjam hallgatni a zenéket, de sosem kaptam meg. Én 2001-ben keptam discmant. 😀 De emlékszem gyerekkoromban rengeteget hallgattam Halász Juditot, majd amikor nagyobb lettem akkor érkeztek a magyar zenekarok, mint például a Jazz+Az Geszti Péterrel az élen, Sugarloaf, Groovehouse és a többiek. Hatalmas számnak számítottak akkor a különböző hazai és külföldi fiú- és lánybandák. Spice girls és Back street boys.

Sok-sok minden van még amire emlékszem, de most hirtelen ennyi jutott az eszembe. Nektek milyen élményetek van a 90-es évekből. A cikk alatt egy kommentben osszátok meg a saját emlékeiteket. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s