Sziasztok!

Akik ismernek azok tudják, hogy nem vagyok egy nagyon márkafüggő ember. A ruháim zöme New Yorkerből és H&M-ből vannak, de vannak bizonyos dolgok, ahol már bevált márkákat használom. Nem nagyon szoktam ilyen témában blogolni, de gondoltam most én is csinálok egy ilyen cikket.

Most pedig nézzünk meg néhány általam preferált márkát.

asus-vivobook-x540sa-press-01A felsorolásomat először az Asus termékekkel kezdeném. Legelső találkozásom az Asus-szal 2009-re tehető, akkor vettem meg az első saját laptopomat. Korábban volt egy másik laptopom, amit még szüleimtől kaptam, az egy Acer volt, de azzal nagyon rossz tapasztalataim voltak. Az első Asus laptopomnál már fényévekben lehetett mérni a különbséget az Acerhöz képest, hiszen az Acer mindössze 1 évig bírta, az Asus ezzel ellentétben 5 év után adta be a kulcsot. Sajnos nálam a laptopok nem bírják sokáig, hiszen extra terhelésnek teszem ki az összeset. Ezeken csinálom minden munkámat és ezen kívül mindenhová hordom őket. Jelenleg a harmadik Asus laptopomat fogyasztom, de ebből a háromból, mindösszesen, csak egy, az első az, ami már nem működik. A második, amit 2014-ben vettem még mindig jól működik, nem lassú. Azt csak amiatt cseréltem le, mert már nem volt elég erős a videókártyája, ahhoz, hogy a fotós munkáimat kellő hatékonysággal el tudjam végezni.

Az Asus nem csak, a laptopjaim terén jelent meg az életemben. Az márka iránti elégedettségem miatt választottam a későbbiekben a mobiltelefonomat is és a múlt héten vásárolt tabletemet is.

Ha már megemlítettem a mobiltelefonokat akkor azt sem szabad kihagyni, hogy hosszú éveken keresztül a telekommunikáció eszközeként is egy bizonyos márkát használtam. Ez a Nokia volt. Részben Finnország iránti szeretetem miatt, részben azért, mert az első telefonom is Nokia volt és részben azért, mert volt időszak, amikor a finn gyártó piacvezető volt ezen a téren. Az első Nokia mobiltelefonomat 2002-ben kaptam és az utolsót pedig 2016-ban cseréltem le. 14 éven keresztül hű voltam a márkához. Ez idő alatt 3 olyan készülékem volt, amit érdemes megemlíteni.

old-nokia-3310-meets-new-3310Az első a 3310-es modell volt, amit mai napig úgy emlegetnek, hogy az elpusztíthatatlan. Egyszer leejtettem a lépcsőházban és egy egész emeletet zuhant. Természetesen semmi baja nem lett. A második az E50, ami a Nokiák első okostelefonja volt, amin már Symbian operációs rendszer futott. Ezt több, mint 5 éven keresztül használtam, majd anyukám újabb 5 évig. A harmadik a C6-00, ami annyira nem volt hű de extra készülék, viszont nekem sokat jelentett, hiszen ezt a készüléket Finnországban, Poriban vettem. A sors furcsa fintora volt az, hogy Finnországban vehettem egy olyan mobiltelefont, amit az én városomban gyártottak és büszkén virított rajta a made in Hungary felirat.

Canon 60DA laptopoknál már említettem a fotós munkáimat. Mielőtt tanárkodásra adtam volna a fejem fotósként végeztem és volt egy-két nagyobb munkám is. Manapság is el szoktam vállalni kisebb felkéréseket, de inkább már csak magam örömére fotózgatok. Ami a fényképezőgépemet és azok kiegészítőit illeti, ezen a téren csak a Canont vagyok hajlandó használni. 6 év alatt bebizonyította, hogy strapabíró és megbízható. Sokan szokták mondani, hogy a Canon nem reklámozza magát, mint a Nikon, de erre meg csak azt tudom mondani, hogy valakinek kell a reklám, hogy megvegyék a termékeiket és vannak olyan dolgok, amiket reklám nélkül is el tudnak adni.

Eddig csak elektronikai eszközeimről beszéltem, de persze a ruházkodás területén is van két olyan márka, amit preferálok.

d967acc01b43abeaf27df8f619c04d60Az első ilyen a Converse. Már most érzem, hogy szúrós tekintetekkel néztek rám, hogy sznob g*ci, meg mit tudom én, de én nem azért hordok Converse tornacipőt, mert az annyira divat lenne, hanem mert ezekben a cipőkben nem fáj a lábam. Korábban próbálkoztam többfajta cipőkkel is, de egyik sem volt az igazi. Amúgy tényleg nagyon kényelmesek ezek a tornacipők és többfajta kiadásban lehet kapni őket. Van vékony vászon a nyárra és belül bundás, kívül bőr a téli időszakra. Egyetlen egy rossz élményem volt a Convers-szel idén télen. Sikerült egy velurból készültet vennem, ami nem bírta olyan jól a nedves időt.

17637039_1662497627111472_3762921400741384275_oA másik dolog, amiben kicsit márkafüggőnek tűnhetek az a 4Skandinavia üzleteiben kapható Selected Homme farmernadrágok. Sajnos rám nem egyszerű nadrágot venni. Nagyon hosszúak a lábaim, a vádliaimnál pedig túl izmosak és az átlag üzletekben kapható nadrágok mind rövidek és vádlinál pedig szűkek. Először 2013-ban vettem magamnak Selected farmert és azóta sem váltottam. Mind hosszúságra, mind fazonra a legjobbak számomra.

Nektek mik azok a márkák, amik a legjobban beváltak idáig? Véleményeteket, tapasztalataitokat hagyjátok meg egy kommentben a cikk alatt. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s