StarWars40Sziasztok!

Bizonyára már sokan tudjátok, hogy 40 éve a mai napon mutatták be először a mozikban a Csillagok Háborúja első részét, amit ma már csak úgy ismerünk, hogy a klasszikus trilógia első része, az Új remény.

Magyarországra, csak két és fél évvel később érkezett meg ez a remekmű a mozikba és elsőre rengeteg rajongót szerzett magának. George Lucas még a forgatások alatt nem hitt a film sikerében, ezért eleinte, csak egy filmet tervezett, majd a siker után döntött úgy, hogy előrukkol egy újabb filmmel, majd még eggyel. Nagyon megosztók a vélemények az eredeti trilógiával kapcsolatban. A legtöbbek szerint a legjobb rész az 1979-ben bemutatott A Birodalom visszavág és a leggyengébb a Jedi visszatér (1983). Utóbbit a sok ewok (cuki macik) miatt kategorizálják a rossz filmek sorába.

Lucas eredetileg 9 részesre tervezte a sorozatot, de 1983-ban a Jedi visszatér után leálltak a Star Wars-szal kapcsolatos ötletelések, majd nagyobb kihagyás után 1997-ben jött meg az ihlet a mesternek, hogy folytatnia kéne a történetet, de ő úgy gondolta, hogy sokkal jobban ütne, hogyha a már meglévő 4-5-6. részeknek az előzményét filmesítené meg, így 14 évvel később megérkezett a Baljós árnyak. Itt kell megemlítenem, hogy a véres eredeti trilógia rajongók itt keltek ki magukból és háborodtak fel mélységesen. Első és talán az ewok macik után a legidegesítőbb karakter is bemutatásra került a gungan fajba tartozó Jar-Jar személyében, akinek a balf*szsága és pojácáskodása végigkíséri a film történetét. Természetesen megismerkedhetünk az akkor még padawan Obi-Wannal és mesterével Qui-Gonnal és persze itt jelenik meg a kis Darth…, akarom mondani Anakin is.

Ezt a részt még két másik film követte. 5 év elteltével kaptunk egy a Klónok támadása alcímre hallgató unalmas epizódot, amiben kiderül, hogy a szenátus korrupt és az is kiderül, hogy a fénykardot lehet szabad magyar fordításban lézerkardnak is fordítani. Azon kívül, hogy az egész film szinte csak az eszetlen fénykard suhogtatásról és a politikáról szól, semmi érdemit nem ad a teljesbe. Ez egy tipikus töltelék film.

Majd 2005-ben megérkezett a Sith-ek bosszúja, amit már mindenki nagyon várt, hiszen itt kiderült, hogy a jedik hogyan tűntek el, hogyan lett a demokratikus köztársaságból, egy diktatórikus birodalom és természetesen a nagy kérdésre a válasz: HOGYAN LESZ ANAKIN SKYWALKER DARTH VADER???

El kell, hgy mondjam, nyugodtan kövezzetek meg, de nekem ez a film a kedvencem a mai napig. Látványra, sztorira, effektekre, mindenre. Egy valami nem tetszett benne az pedig a híres NEEEEEEEEm jelenet, azon kívül a film nagyon el volt találva. Kimondottan a végét szeretem, abban van valami sötét, ahogyan Vader és Sidious a csillagromboló hídjáról nézik az épülő Halálcsillagot.

George Lucas valami elmebajban szenvedhet, hiszen 2012-ben a Star Wars jogait eladta a Disney-nek, akik újra felélesztették a történetet a 2015-ös Az ébredő erővel. El kell, hogy mondjam ez egy hatalmas csalódás volt számomra. A főgonosz karaktere, azon kívül, hogy megöli az apját nem más mint egy hisztiző disney hercegnő, de komolyan, még kinézetre is, már csak a korona hiányzik a fejéről.

2016 decemberében ismét érkezett egy film, ami nem más, mint egy spin-off, vagyis a Star Wars univerzumában játszódik, de egy másik történetszálat mutat be. Itt megtudhatjuk, hogy hogyan alakult ki a lázadás, illetve, hogy a Halál csillag terveit hogyan lopták el és hogyan jutott a lázadók birtokába.

Boldog születésnapot STAR WARS! Az Erő legyen veletek!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s