Sziasztok!

Hogy vagytok? Remélem minden rendben van. Én most szokásos éves 1 hetes nyári szabadságomat töltöm. Ma Veszprémben jártam és elmentem az állatkertbe is, majd a facebookon láthatjátok a fotókat.

Most egy olyan írással jövök, amin sokat gondolkodtam, hogy meg írjam-e vagy sem. Nem szeretnék senkit megbántani, így próbálom úgy írni, hogy senkit ne sértsen. Már egy ideje a csapból is az folyik, hogy itt van újra a pride hónap, a büszkeség és a felvállalás hónapja.

Nálam liberálisabb ember szerintem nem létezik a világon. Fontosnak tartom az egyenjogúságot és az elfogadást. Emberek vagyunk, sokfajták, különbözőek, de ettől függetlenül mindenkinek jár az elfogadás, bőrszíntől, vallástól, szexuális irányultságtól függetlenül.

A homoszexualitás a nyugati országokban már elfogadott és egyre kevesebb diszkrimináció éri az LGBT embereket, viszont a keleti országokban még mindig tabu téma. Magyarország az elmúlt 20 évben fejlődött az elfogadás terén, viszont még midig nehezen tudjuk elfogadni azt, ami eltér a társadalomtól elvárt normáktól.

Kicsiny hazánkban a 90-es évek elején rendezték meg az első Pride fesztivált, azóta minden évben megrendezésre kerül, aminek a zárása a felvonulás.

10411791_1601073340117378_7104762255438334463_nNos igen, a felvonulás. Az a bizonyos felvonulás, ami minden emberben más-más érzelmeket vált ki. A melegek egy része fontosnak tartja, hogy megmutassák ők büszkék a másságukra. Másik részük úgy tartja, hogy a felvonulás az nem szükséges, mert anélkül is működhetne az elfogadás. Aztán vannak a tipikus “libsik” akik szerint ez egy jó dolog, és szoktak lenni az ellentüntetők, akik tojással és kövekkel dobálják a b*zikat.

Én úgy gondolom, hogy az elfogadás az egy nagyon fontos dolog. Mint korábban említettem, emberek vagyunk és különbözőek, de az LGBT emberek ezekkel a felvonulásokkal nem segítik az elfogadás előrehaladását. Ilyenkor mindenki bosszankodik, hogy le lett zárva egy útszakasz, nem lehet közlekedni. Szerintem sokkal elfogadóbbak lennének az emberek, ha nem lenne ez az erőltetett figyelemfelkeltés. Nekem mindenesetre ez a dolog kicsit sok.

Nektek mi a véleményetek erről? Írjátok meg egy kommentben mit gondoltok! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s