IMG_7200Sziasztok!

Nemrégiben, körülbelül egy fél éve még arról számoltam be nektek, hogy nagy becsben tartott és szeretett Canon 1100D fényképezőgépem elromlott. Bár 1 hónapja megcsinálták, de nem volt az igazi, sokszor kikapcsolt, leállt, vagy nem exponált. Már korábban is gondolkodtam, hogy szintlépés miatt le kéne már cserélnem egy nagyobb és jobb minőségű vázra, de ez most megadta a végső löketet.

Az elmúlt két évben a tanítás miatt visszaszorult a fotózás az életemben, de amint volt rá lehetőségem mindig mentem fotózni, viszont fél éve ez is megszűnt. Teljesen kezdtem begolyózni, hogy nem alkothattam, nagyon frusztrált a szitu. Igaz egy-egy alkalomra kaptam kölcsön fényképezőgépet, de azt annyira nem éreztem a sajátomnak, hiába volt hasonló konstrukció.

Most viszont hatalmas öröm ért és teli vagyok energiával, ugyanis hosszú idő után eljött a pillanat, amikor meg tudtam venni az új vázat. Immáron egy Canon EOS 70D tulajdonosa vagyok és jó szokásomhoz híven már azonnal ki is próbáltam. Az első fotóimat az Erzsébet téren lőttem, amiket itt tudtok megnézni.

A masináról amúgy azt érdemes tudni, hogy 2013-ban jelent meg, tehát nem a legújabb modell. A kezelése könnyű. Nagyon nagy előnye számomra, hogy a váz tetején már megtalálható a folyadékkristályos kijelző, ahol gyorsan be tudok állítani mindent és nem kell külön a menüben szenvednem ezekkel. Van rajta zajszűrő funkció is, ha magasabb ISO értéket használok, így elég csak a jpg file-t szerkesztenem a képnézegetőből és nem szükséges Camera RAW-ban megnyitnom, hacsaknem expozíciós értéket kell állítanom. A felbontása nagyon jó. Szinte roncsolás mentesen húzhatók ki az árnyékos részek.

Egyelőre ennyi, amit most megosztanék veletek, hiszen még nekem is nagyon új és nagyon remélem, hogy ezzel is tudok majd alkotni legalább 6 évig, mint az 1100D-vel. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s