Sziasztok!

Remélem jól telik a hétvége is ti is pihenéssel töltitek. Nekem ez a szombat ma a feltöltődésről és a “szenvedésről” szól. Igen, kicsit furán hangzik, de én is szoktam pihenni néha. A “szenvedésem” pedig nem más, mint a fogyókúra. Sajnos az utóbbi időben kicsit jobban elengedtem magam és nem figyeltem oda, így felszaladt pár kiló, de másfél hétnyi fogyókúra és aktív mozgás után már lement 3 kiló, így újra 90 kiló alatt vagyok. Terveim szerint szeptember elejéig még szeretném, ha további 12 kilótól szabadulnék meg és újra bomba formában lehetnék.

Most úgy gondoltam, hogy már régen írtam nektek a kedvenc filmjeimről, ezért ma újra elővettem ezt a rovatot és írok nektek egy kicsit, hogy mégis a Star Wars-on kívül még milyen filmeket szeretek.

Ezt a cikket, hű rajongótársamnak Yilmaz Fatinak ajánlom, aki a Facebookon az egyik legnagyobb magyar Gyűrük Ura rajongói csoportnak a tulajdonosa.

Kezdjük is akkor a legelején, hogy hogyan is kerültem kapcsolatba a Gyűrűk Ura FILM trilógiával. Nem véletlenül emeltem ki, hogy FILM trilógia, hiszen akik könyv formájában olvasták, azok tudják, hogy valójában nem trilógiáról van szó, hanem egy teljesen egybefüggő történetről, csak olyan hosszú, hogy egy könyvbe nem fér bele. Ha jól tudom akkor először nem is 3 könyvben adták ki, hanem csak kettőben.

3115913-7418246142-Movie

Nálam az egész Gyűrűk Ura őrület elég furán kezdődött. Miért is számít annyira furának? Ugyanis az egész nálam akkor kezdődött, amikor a mozik már a második részt, a Két Tornyot mutatták be és a Lay’s chips-nek akkor volt ilyen promóciós akciója, hogy a zacskókba a karakterek fotóival ellátott plasztik kártyákat rejtettek el. Korábban gyűjtöttem már Pokémon kártyákat és egy ilyen kis minimális gyűjtögetési “szenvedélyem” volt, hogy ami van a chips-ben azt el kell kezdeni gyűjteni. Abban az időben voltam általános iskolás és természetesen a szünetekben ment a nagy csere-bere és én sem maradhattam ki belőle. Majd az osztálytársaim mesélték, hogy milyen jó film is ez valójában és a magazinokban megjelent cikkeket is elkezdtem olvasgatni a témában, ami hatására egyre kíváncsibb lettem.

Akkoriban már az első rész a Gyűrű szövettsége már kint volt VHS kazettán, így megvettük azt, hogy mégse tök hülyén üljünk be a moziba. Aztán addig húztuk az időt tavasszal, hogy végül a mozikban már nem játszották a második részt. Viszont egy kicsit később augusztus végén a Balatonnál nyaraltunk és a helyi Reál élelmiszer bolt polcán megláttam, hogy ott van a Két Torony VHS-en kiadva. Természetesen az első dolgom volt, hogy megvegyem és amint hazaértünk meg is néztem. Onnantól kezdve nem is volt kérdés, hogy függővé váltam.

Ezután természetesen alig bírtam kivárni, hogy 2004 januárja elérkezzen hiszen akkor mutatták be a mozikban A Király visszatér című epizódot és végül megtudhattuk, hogy hogyan is pusztul el az a fránya gyűrű. Akkora kereslet volt akkor a győri cinema city-be a jegyek után, hogy 3 héttel korábban már meg kellett vennünk. Hatalmas élmény volt moziban is látni, viszont sok-sok olyan dolog volt, ami nekem hiányzott. Az egyik ilyen dolog, hogy Sarumannal mi is történhetett, hiszen a mozis kiadásban nem derült ki. Természetesen azt tudtam, hogy meghal, de csak a könyv alapján ismertem a halálának részleteit.

Annyira sokat nem kellett várnom, hogy fimen is láthassam meghalni az egykori fehér mágust, ugyanis a DVD kiadás már a bővített verzió volt, amibe belekerültek olyan jelenetek is, amik a moziban nem voltak láthatók. Kapaszkodjatok meg! Képes vagyok ma napig végignézni mind a 3 film bővített verzióját, úgy hogy nem ugrok át részeket.

Akik még nem látták a trilógiát, azoknak csak ajánlani tudom, hiszen olyan sztárok szerepelnek benne, mint Ian McKellen, Christopher Lee, Viggo Mortensen, Liv Tyler, Orlando Bloom és a gyűrűhordozó szerepében pedig Elijah Wood. Afelett sem szabad elsiklani, hogy valami fenomenális zenét írtak a filmhez. A zeneszerző pedig nem más volt, mint Howard Shore.

Nemsokára ismét bemutatom egy másik kedvenc filmemet is. További szép hétvégét. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s