Sziasztok!

Sokan tudjátok, hogy néha szeretem feszegetni a határokat és olyan témákról is beszélni, amiket amúgy alapjáraton a társadalom tabu témaként kezel. Tavaly a szexuális élet árnyoldaláról írtam egy rövidebb szösszenetet, ahol kitértem arra, hogy rengeteg nemi betegség és nem kívánatos terhesség a nem megfelelő felvilágosítás miatt következhetnek be.

nem-mind-egykutya-heterogen-kisebbsegek_102202Ismét egy olyan témát választottam, ami nagyban megosztja az embereket, főleg itt Magyarországon. Mi még sajnos az elfogadás terén nem zárkóztunk fel Európához.

Tegnap délután 3 órakor volt Budapesten a Pride rendezvényhét záró akkordja a büszkeségmenet. Én személy szerint nem értek egyet azzal, hogy ki kell vonulni az utcára, de lehet, hogy ezzel csak én vagyok így, de szerény véleményem szerint sokkal elfogadóbbak lennének az emberek, ha nem ilyen direkt módon kapnák meg ezt. Láttam már a fővárosban kézen fogva sétáló meleg párt, vagy padon összebújó leszbikusokat és érdekes módon nem érte őket semmilyen atrocitás.

De most az egészből mit is szeretnék kihozni? Nem a pride lenne itt most a cikkemnek a középpontjában, hanem az, hogy a “másság” az nem szokatlan és nem szabad úgy tekinteni rá, mintha az ördögtől származna. Nem véletlenül tettem idézőjelek közé azt a szót, hogy másság. Itt most nem csak a melegekre, vagy a leszbikusokra gondolok, hanem mindenkire, aki nem olyan, mint amilyennek a társadalmunk elvárja. Legyen az homoszexuális, szellemi-, vagy akár testi fogyatékkal rendelkező ember, de sajnos ebbe a kategóriába tartoznak akár az állami gondozásban nevelkedő gyerekek is. Őket valami miatt előre megbélyegzik, mert úgymond mások.

Elsősorban azt kéne elfogadnunk, hogy EMBEREK VAGYUNK és nem vagyunk egyformák. Attól senki nem lesz kevesebb, mert más a vallása, a szexuális orientációja, vagy mert másképp néz ki.

Én ezt az egészet nem tudom megérteni, hogy miért kell követni a társadalom elvárásait. Embertársaink esetében nem azt kell nézni, hogy ki milyen, hanem, hogy ember!

Nagyon sok olyan történetet lehet hallani, hogy a családon belüli intolerancia miatt kell például meleg vagy leszbikus fiataloknak elköltözniük a szülői háztól. Pedig ők aztán tényleg nem tehetnek róla, hogy a saját nemükhöz vonzódnak. Ez nem neveltetés kérdése, ez genetika és ez ellen nem lehet tenni semmit. És most meg lehet kövezni, de maximálisan elítélem és megvetem azt a szülőt (már, ha lehet szülőnek nevezni), aki emiatt szakítja meg a kapcsolatot a gyerekével.

A homoszexualitást nem szabad tabuként kezelni, hiszen egy hétköznapi dolog, ami nem csak az emberek között található meg, hanem az állatvilágban is rengetegszer megfigyelhető. Persze ilyenkor szokott jönni, hogy manapság divat buzinak lenni, de erre csak annyit tudok mondani, hogy amilyen az ország hozzáállása ahhoz nagyon elvetemültnek kell lennie, ha valaki csak divatból akarja megjátszani a meleget. Mindig is jelen volt a homoszexualitás, csak nálunk is volt olyan időszak a történelmünk során, amikor ezt nem lehetett vállalni. Rengeteg férfi és nő kényszerítette magát arra, hogy megházasodjanak és amellett vagy boldogtalanok voltak, vagy rosszabb esetben a család mellett kettős életet élnek. Van ennek így értelme? Ugye, hogy NINCS!?

Miért jobb az, ha valaki szenved, csak azért mert nem meri felvállalni azt ami valójában? Miért kell belekényszeríteni egy béklyóba?

Amúgy én egy maximálisan liberális embernek vallom magam és úgy gondolom, hogy az ilyen dolgokról nyíltan kéne beszélni, már csak a fiatalok miatt is. Igen, jól írtam, a fiatalok miatt. Újra az előző szexes írásomra tudok most csak visszautalni, ugyanis a szexuális úton terjedő betegségekről muszáj beszélni, mert bár a nem kívánatos terhesség veszélye nem áll fent, de a nemi betegségek ugyanúgy hatalmas problémát okoznak.

Lehet, hogy most megint olyan kommenteket és leveleket fogok kapni, hogy libsi zsidó fasz vagyok, de úgy érzem, hogy erről is beszélnünk kell.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s