Sziasztok!

Újra van laptopom és végre normálisan tudok írni és dolgozni. Képzeljétek el a hétvégén ismét fotózni fogok, ami hatalmas öröm számomra, hiszen nem szeretném elfelejteni az eredeti szakmámat.

Ahogyan nemrég a facebookon beharangoztam folytatom a kínos történeteimet bemutató sorozatot. Az első részt nagyon sokan olvastátok és egész jó visszajelzéseket küldtetek. Most egy olyan történetet szeretnék megosztani veletek, ami nem annyira vicces, sőt egyáltalán nem vagyok büszke rá.

Ez a történet 2011 nyárának végén történt, amikor még Győrbe jártam a fotós suliba és nem voltam minden nap a fővárosban. A Nyelvparádé miatt mentem fel Pestre akkor és akkoriban nem is nagyon ismertem a fővárost. A Millenáris parktól nem messze volt egy kávézó, ahová beültem egy ebéd utáni kávéra és a teraszra ültem ki, hogy a kávé mellé egy cigit is el tudjak szívni kényelmesen.

forsale

Telt-múlt az idő, kávézgattam, elszívtam pár szál cigit és neteztem a mobilomról, amikor egyszer csak előkerült egy hajléktalan kéregető. Mivel akkor nem sokszor jártam Pestre, ezért nem voltam hozzászokva, hogy a fővárosban ez sajnos mindennapos. Odajött és aprót kért. Én úgy gondoltam akkor úgy térek ki, hogy átváltok angolra és azt tettetem, hogy nem értem őt. SOHA TÖBBÉ NEM TESZEK ILYET!!! Ugyanis a hajléktalan kéregető szintúgy váltott angolra, mert tudott angolul. Persze ezek után már nem volt pofám nem adni neki és váltottunk pár szót angolul. Elmesélte, hogy korábban fordítóként dolgozott és a válás miatt került az utcára és próbál boldogulni a maga módján.

Számomra ez egy roppant kínos és tanulságos történet volt. Azóta, ha van nálam apró és normálisan szólít meg egy hajléktalan mindig adok aprót, vagy ha úgy van adok egy szál cigit. Egyedül azoknak nem szoktam adni, akik agresszívek és követelőznek. Illetve annak a nem idén nyáron barnult illetőnek, aki 4 éve a barátnőjével együtt kéreget a Gellért téren és a barátnője 4 éve 7 hónapos terhes, de gyerek azóta sem született, ezen kívül még a képeslapos gyűjtögetők azok, akiknek nem vagyok hajlandó pénzt adni.

Senkit nem szabad elítélni vagy lenézni a körülményei miatt. Mi magunk sem tudhatjuk, hogy nekünk mit hoz a jövő.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s