Sziasztok!

Remélem jól vagytok és sikerült túlélnetek ezt a baromi hőséget. Most itt a lehetőség, hogy lehűljünk kicsit. Tegnap nekem is sikerült lehűtenem magam elég hatásosan, hiszen, amikor mentem tanítani akkor szakadt le az ég és a szokásos vizes póló verseny meg is volt, mellette a laptoptáskám is olyan szinten beázott, hogy a laptopom kijelzője is csupa víz lett, de szerencsére már szárad ki és remélem nem kell cserélni.

Az utóbbi időben több olyan dologról írtam, ami végigkíséri a mindennapjainkat és most is egy ilyen témát szeretnék boncolgatni kicsit.

pompadur.jpgAz életünk egyik nagy meghatározó része a divat, ami évről évre változik és szinte lehetetlen követni. Egyáltalán megéri követni a divatot? Most erről a témáról fogom kicsit kifejteni a véleményem.

Én 1992-ben születtem, úgyhogy még nagyjából emlékszem a ’90-es évek divatjára, de saját emlékeimet tökéletesen kiegészítik a korabeli magyar mozifilmek és sorozatok. Emlékszem hatalmas szám volt a kantáros nadrág, mind nőknél, mind férfiaknál. Gyerekként nekem is volt, bár én annyira nem kedveltem őket, sőt mondhatnám, hogy ki nem állhattam, de anyukám szerint jól állt. Hajviselet terén pedig a nők és férfiak között is inkább a rövidebb fazon volt a divat. Aztán szépen lassan változott ez is a 2000-es évek beköszöntével. 2005-2006 környékén volt a hatalmas EMO korszak. Te jó ég!!! Sosem fogom elfelejteni, amikor azt találgattuk, hogy ki lehet a fiú és ki lehet a lány, mivel az összes EMO egységes fekete ruhában járt és szinte egytől-egyik ugyanolyan fekete vasalt hajuk volt. Aztán ez is véget ért. Manapság pedig itt van a fiúk által, de nem általam (!) preferált bokavillantós nadrágviselet. (Igen Balázs, még mindig azt mondom, hogy undi! 😀 )

Nemrégiben az egyik régi barátomtól megkaptam, hogy nem vagyok “cool”, mert, hogy nem követem az aktuális divatot. Nincs oldalt leborotvált, felül lenyalt hajam, nem hordom a nadrágomat boka fölé tűrve és, hogy a magas szárú converse tornacipő sem trendi már.

Én erre, csak annyit tudtam válaszolni, hogy nem akarok majmolni senkit, én így érzem jól magam. Egyáltalán muszáj, hogy mindenkit utánozzunk. Ha kimegyünk az utcára, akkor szinte már mindenki ugyanúgy néz ki. Tucatemberek sokasága. Nem mellesleg ennek a divat őrületnek hatalmas hátránya van az iskolásokra nézve.

Annak idején általános iskolában is ment ez a divatizálás. Aki nem Adidasban vagy Nike-ban járt az egyből megkapta a csóró jelzőt és akinek 6. osztályra nem volt saját mobiltelefonja az volt a legnagyobb gyökér. De most komolyan? Ez a legfontosabb, hogy kinek mije van, vagy, hogy hogyan néz ki?

Volt nekem is korszakom, amikor olyan ruhákat vettem, amik jobban a köztudatban voltak. Ilyen volt a slim farmernadrág vásárlásom 5 éve. Korábban mindig csak egyenesszárú farmereket hordtam, mert mindenkitől azt hallottam, hogy a slim mennyire buzis, de egyszer kipróbáltam és azt kell mondanom, hogy tévedtem. Nem azért mert olyan divatos lenne, hanem mert sokkal kényelmesebb és azóta csak ilyeneket hordok.

Összességében úgy gondolom, hogy nem az tesz minket menővé, hogy éppen milyen ruhákat és kiegészítőket hordunk, vagy éppenséggel milyen a hajviseletünk. Egy kevésbé divatos ember is lehet értékes és egy divatmajom is lehet egy naplopó. A lényeg az, hogy mindenki érezze jól magát a saját bőrében és ne próbáljon meg megfelelni az ilyen hamis elvárásoknak.

Nektek mi a véleményetek erről? Írjátok meg egy kommentben! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s